LOGO CAIB
Contingut
27 febrer 2018| <9ªL> Conselleria de Salut

Salut promou el consum responsable i la vida saludable el Dia de les Illes Balears NNota Informativa

Foto de noticia

Salut promou el consum responsable i la vida saludable el Dia de les Illes Balears

Més de 160 persones participen en la Ruta Saludable que tendrà com a punt de trobada Dalt Murada
L’Estratègia d’alimentació saludable i vida activa de la Conselleria de Salut promou hàbits saludables per al bon manteniment de la salut i la prevenció de les malalties cròniques.

Demà dimecres, coincidint amb la inauguració del Dia de les Illes Balears, més de 160 persones s’han inscrit a la Ruta Saludable organitzada per la Direcció General de Salut Pública, el Servei de Salut i l’Institut Municipal d'Esports (IME).

La ruta tendrà dos punts de sortida a les 10 del matí: des del Parc de sa Faixina i des de la plaça de la Porta del Camp. Des d'aquests llocs caminaran fins al Parc de la Mar (Dalt Murada) on arribaran a les 10.30 h i faran exercicis guiats per les infermeres. Per acabar, caminaran tots plegats fins a la caseta número 9 i 10 de la Conselleria de Salut, instal·lada en el passeig de Sagrera, on se’ls oferirà fruita.

Els centres de salut són els vertaders impulsors de les rutes saludables que es desenvolupen a través de la participació de la comunitat i en funció de la seva demanda, és a dir, el valor és el consens i la proximitat de les persones.

Els professionals sanitaris de cada centre de salut són els encarregats de fer la valoració d'aquest hàbits entre els pacients i prescriure activitat física a cada usuari a través de la dinamització i l’acompanyament dels grups caminants que ells mateixos considerin amb un objectiu doble: la promoció de la salut física i psicològica ja que, a més dels beneficis per a la reducció de pes, s’ha vist que milloren les relacions humanes i l'estat psicosocial de les persones.

A Mallorca hi ha 43 rutes saludables: Escola Graduada, Son Rutlán, Son Gotleu, Valldargent, Son Serra–la Vileta, Santa Catalina, Esporles, Emili Darder, Pere Garau, Coll d’en Rebassa, Pollença, s’Excorxador, Can Pastilla, Arquitecte Bennàssar, Sant Agustí, Santa Maria del Camí, UB Son Sardina, CS Son Pisà, CS Camp Redó, CS es Rafal Nou, es Blanquer, Trencadors, Son Ferrer, El Terreno, Palmanova, Muro, sa Pobla, Cala d’Or, Felantix, Alcúdia, es Barcarès, Port d'Alcúdia, Casal del Mar, Son Servera, Porto Cristo, Lloseta, sa Indioteria, Son Cladera, Manacor, So na Monda, Inca, Campos, Algaida, Santa Ponça, Serra Nord i Sóller.

A Menorca n'hi ha dues en els centres de salut de Ciutadella i Maó. A Eivissa hi ha una ruta saludable en el Centre de Salut Vila.
 
Així mateix, amb motiu del Dia de les Illes Balears, la Conselleria de Salut disposarà d’un expositor institucional que dedicarà cada jornada a una temàtica diferent: 

-Dimecres, dia 28, al matí, a partir de les 10 hores: Ruta de Rutes, camina per la ruta saludable! Caminada saludable amb professionals de la salut.
A més, a la caseta els responsables de la Coordinació Autonòmica de Trasplantaments informaran sobre la donació d’òrgans, teixits i medul·la òssia.
Dimecres horabaixa la Direcció General de Consum presentarà el seu taller “Mira, Mira!”, en el qual exposarà juguetes i articles perillosos retirats del mercat a partir d’alertes notificades per aquest departament.
-Dijous, dia 1, Dia de les Illes Balears, el matí i l’horabaixa, l’equip del 061 farà tallers de reanimació i oferiran informació del servei 061 Salut Respon.
Des de les 11.30 h fins a les 13.30 h Justo i Clara, les mascotes del concurs educatiu Consumópolis, informaran de l’edició el 2018 i, a més, tendran un espai per fer-se fotos i dibuixar amb els més petits.
-Divendres, dia 2, els investigadors de l’Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) faran avaluacions de l'estat físic i donaran recomanacions personalitzades per a un estil de vida mediterrani. També oferiran la visió de teixits a través del microscopi.
L’horabaixa es podrà visitar una mostra de productes artesans creats pels pacients de l'Hospital Psiquiàtric.
-Dissabte, dia 3, i diumenge, dia 4, tot el dia els tècnics de Salut Pública i de la Gerència d’Atenciò Primària de Mallorca del Servei de Salut  oferiran informació sobre alimentació saludable i vida activa: rutes saludables i nordic walking, prevenció i tractament del tabaquisme i l'alcohol (es faran cooximetries i espirometries), i el bon ús dels serveis sanitaris.
 
Des del dimecres 28 de febrer fins al dissabte 3 de març el Bus del Banc de Sang serà al el passeig de Sagrera per a totes les persones que vulguin donar sang.

A Menorca, a l'entrada de l'Hospital Mateu Orfila, des del 26 de febrer fins al 4 de març, romandrà l’exposició “30 anys de l’IME”, organitzada pel Consell Insular de Menorca.