21 febrer 2018 | <9ªL> Conselleria d'Educació i Universitat

Martí March ha visitat els col·legis Puig d'en Valls i Sa Blanca Dona d'Eivissa NNota Informativa

Martí March ha visitat els col·legis Puig d'en Valls i Sa Blanca Dona d'Eivissa

March ha lamentat la utilització política que s'està fent de l'educació i ha afirmat que no ha de passar el de la passada legislatura, que va ser l'exemple del que no s'ha de fer

Martí March, acompanyat del director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, i la delegada d’Educació a Eivissa i Formentera, Margalida Ferrer, ha visitat els col·legis Puig d’en Valls i Sa Blanca Dona a l’illa d’Eivissa en el marc de les visites de centre que es fan des de principi de legislatura. 

En primer lloc s’ha reunit amb els representants de la comunitat educativa del CEIP Puig d’en Valls on ha pogut visitar les reformes que s’han dut a terme als banys de la planta baixa i primera planta de l’edifici principal, a més de la reparació de la xarxa d’aigua sanitària del centre. Tota la reforma ha suposat una inversió de més  120.000 euros. 

Posteriorment, ha tengut lloc la visita al CEIP Sa Blanca Dona on s’estan executant unes obres de millora de l’accessibilitat, amb una escala exterior i un ascensor. 

En els dos casos els representants d’Educació s’han reunit amb els equips dels centres educatius per tractar sobre aquelles qüestions que afecten al seu dia a dia.

March ha destacat la feina que s’ha dut a terme des de principi de legislatura per a la millora d’infraestructures a totes les illes. “El mes de març tornarem a Eivissa per a explicar a la comunitat educativa del Conservatori les obres previstes al centre i la posada en marxa dels estudis de dansa. A més, esperam que el mes de juny ja estigui llest el projecte executiu del nou col·legi de Cala de Bou i si tot va bé, a finals d’any o per gener de l’any que ve, comencin les obres”. El conseller ha afirmat que aviat hi haurà novetats del projecte d’ampliació de Sant Carles.

A preguntes dels periodistes, Martí March ha explicat que des d’Educació hi ha una reserva pressupostària el 2018 per a Can Nebot però ha recordat que “la posada en marxa de Can Nebot és competència del Consell d’Eivissa. Tot d’una que es posi en marxa tendrà ajut específic per part del Govern”.

El 2015 les escoletes no rebien cap ajut. Actualment es destinen més de 3.000 euros per a unitat reconeguda amb un pressupost total de 2 milions d’euros. El conseller ha manifestat que s’ha compromès a convocar totes les administracions implicades en l’educació 0-3 anys, ja que no és competència única del Govern i ha recordat que actualment el Govern central no destina cap partida a aquesta franja educativa “mentre que en temps de Zapatero es varen destinar 14 milions per a 0-3 anys a les Illes Balears”.

Quant a la sentència del Tribunal Constitucional, March ha manifestat que la LOMCE no és una llei adequada ni des del punt de vista de consens educatiu, polític o professional. “La sentència demostra que no s’ha d’anar per aquest camí, que no s’ha d’utilitzar la llengua com a instrument polític, les llengúes han de ser instruments de comunicació, no de confrontació. Cada centre ha detenir el seu projecte lingüístic d’acord amb la seva tradició, els seus recursos o el seu alumnat. 

March ha lamentat la utilització política que s’està fent de l’educació “primer amb els temes d’adoctrinament i ara amb els lingüístics. Aquí apostam per una pau educativa lingüística. No volem alumnes monolingües, volem alumnes plurilingües que parlin català, castellà i una llengua estrangera. S’ha de deixar que els centres facin la seva feina pedagògica, no ha de passar el de la passada legislatura, que va ser un exemple del que no s’ha de fer en política lingüística”.