29 gener 2018 | <9ªL> Conselleria d'Hisenda i Administracions Públiques

L’EBAP coorganitza el Curs Bàsic de Bombers del Consell de Mallorca NNota Informativa

L’EBAP coorganitza el Curs Bàsic de Bombers del Consell de Mallorca

La consellera Catalina Cladera inaugura el curs, que compta amb 24 alumnes sorgits del procés selectiu que ha fet el Consell de Mallorca.

L’Escola Balear d’Administració Pública i el Consell Insular de Mallorca col·laboren en l’organització del Curs Bàsic de Bombers 2017/2018, que permetrà al cos de Bombers de Mallorca sumar 24 nous efectius, els alumnes que avui han iniciat el període de formació lectiu. Les conselleres Catalina Cladera, com a responsable del Govern, i Carmen Palomino, titular de la cartera insular de Modernització i Funció Pública han inaugurat el curs en un acte dut a terme a la seu de l’EBAP.

Els 24 alumnes que inicien el Curs Bàsic de Bombers han hagut de superar una fase de selecció que ha realitzat el Consell Insular. A partir d’avui encaren un període formatiu de més de 600 hores teòrico-pràctiques, que inclourà 8 mòduls amb sessions sobre operacions i rescat; control i extinció d’incendis; maneig de recursos; fenòmens naturals; ciències aplicades i responsabilitats personals.

El període formatiu es completa, amb diverses sessions pràctiques, entre les quals hi ha un curs de formació intensiva amb foc real al centre SEGANOSA, a Vigo, i un període en pràctiques als Parcs de Bombers del Consell de Mallorca. Un cop superat el curs, a finals del pròxim mes de juny, els alumnes hauran rebut formació per afrontar diferents situacions d’emergència, per a fer feina en equip, per manejar equipaments, i vehicles especials, i per conèixer els diferents protocols de seguretat i la seva aplicació.
 “Es tracta d’un complet programa lectiu per aconseguir que tingueu totes les eines al vostre abast per a convertir-vos en Bombers professionals del Consell de Mallorca”, ha afirmat Cladera, que ha destacat el valor extrem de “servei públic” que ha de tenir la feina de bomber per que està “preparat per assumir un risc per la seva pròpia vida amb l’objectiu de salvar la vida d’altres”.

De la seva banda Carmen Palomino s’ha referit a la importància de formar nous bombers a Mallorca, donat que “des de 2011 no s’ha fet cap curs de capacitació”.

L’equip professional de l’EBAP, amb el seu director gerent al capdavant, Jaime Tovar, ha coordinat el temari i la logística del curs. Cladera ha valorat “l’esforç de l’EBAP en l’organització d’aquesta nova acció formativa”, en connivència amb el Consell de Mallorca. Estam en un any extraordinari pel que fa a formació i gestió de les oposicions”, ha dit Cladera. A banda de la feina d’organització de les diferents accions formatives per a funcionaris, enguany l’EBAP també gestiona les oposicions 2018 a serveis generals de l’Administració de la Comunitat Autònoma, amb més de 8.000 sol·licituds presentades, i les oposicions als cossos de Policia Local de Palma, Calvià, Bunyola, Artà i Capdepera.