27 novembre 2017 | <9ªL> Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme

La gestió del Govern permet ampliar l'accés de les empreses balears a ajuts regionals europeus NNota Informativa

La gestió del Govern permet ampliar l'accés de les empreses balears a ajuts regionals europeus

La direcció general de Fons Europeus i el Centre Balears Europa han organitzat avui una jornada informativa per emprenedors i empreses dels sectors industrial i turístic
El vicepresident i conseller d’Innovació Recerca i Turisme, Biel Barceló, juntament amb el director general de Fons Europeus, Félix Pablo, el director general de Política Industrial, Manuel Porras i el subdirector general d’Incentius Regionals del Ministeri d’Hisenda i Funció Pública, Carlos Ortega, han presentat avui als empresaris de les Illes Balears les ajudes financeres de finalitat regional, també conegudes com a incentius regionals.

Barceló ha constatat que, gràcies a la bona gestió de la direcció general de Fons Europeus, les Illes Balears han pogut accedir per primera vegada a aquests incentius - fet que possibilita que emprenedors i empreses de les Illes Balears es beneficiïn d’ajudes directes a la seva activitat econòmica, en el marc de la normativa europea que les regula. Barceló ha destacat també que des de el Govern s’ha apostat per la innovació i la recerca i per la diversificació econòmica, així com també per la qualitat en l’activitat turística.

Mitjançant el sistema d’incentius regionals es fomenta el desenvolupament de les zones menys afavorides, per així promoure la creació i el manteniment de llocs de treball i el desenvolupament i la consolidació de teixit industrial productiu. Es tracta d’unes ajudes que concedeix l’Estat amb finançament europeu.

Durant la presentació, el subdirector general d’Incentius Regionals Carlos Ortega explicà que els sectors promocionables són, per un banda “el sector industrial” dirigit principalment a les industries transformadores i de serveis de recolzament a la producció, i per l’altre, “el sector turístic”, dirigit a establiments turístics i instal·lacions complementàries d’oci. Per accedir a aquestes subvencions a fons perdut, es valoren criteris com la creació de llocs d’ocupació, la tecnologia i la productivitat, factors endògens i el caràcter dinamitzador del projecte.

Amb aquesta jornada organitzada pel Centre Balears Europa s’ha pogut tenir la informació de primera mà sobre les oportunitats reals de finançament que hi ha amb aquestes ajudes i la tramitació dels projectes que es poden presentar des de les Illes Balears.