22 novembre 2017 | <9ªL> Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

Paper primordial dels agents de medi ambient en la conservació del medi marí de les Illes Balears NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Paper primordial dels agents de medi ambient en la conservació del medi marí de les Illes Balears

Els agents de medi ambient amollen a sa Ràpita dues tortugues recuperades
Els agents de medi ambient (AMA), amb el seguiment d’espècies protegides, tenen un paper primordial en la conservació del medi marí a les Illes Balears. Així ho ha explicat el cap de secció dels AMA, Miquel Pons, després de tornar a la mar dues tortugues que s’havien trobat ferides a Mallorca. “Al medi marí hi feim labors científiques, com el seguiment de nius de rapinyaires relacionades amb la mar, com l’àguila peixatera, per exemple, o el voltor negre, que cria en els penya-segats. També feim el seguiment d’aus marines importants a l’àmbit mundial, com el virot petit”, que només cria al nostre arxipèlag.
 
Avui els AMA han amollat dues tortugues femelles que s’havien trobat ferides, sense una aleta, i embolicades en xarxes i plàstics el mes d’agost a cala Santanyí i l’octubre al port de Sóller. La Fundació Palma Aquàrium, en col·laboració amb la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, per mitjà del Consorci per a la Recuperació de la Fauna de les Illes Balears (COFIB), s’ha encarregat de la cura d’aquestes tortugues.  Amb aquests dos exemplars, ja són 41 que s’han trobat varats al 2017, dels quals només onze s’han trobat amb vida. La prevenció i la vigilància del medi marí és essencial per assegurar la conservació de la biodiversitat marina, i aquesta és la feina que duen a terme els agents de medi ambient i altres agents de vigilància ambiental a fi d’assegurar la conservació d’aquest hàbitat imprescindible.
 
Com a novetat, enguany els AMA han fet una tasca sobretot informativa i preventiva de la protecció de la posidònia, informant els tripulants dels iots que tenien l’embarcació sobre aquesta planta marina.