19 d’octubre 2017 | <9ªL> Presidenta

LA COMISSIÓ MIXTA DE TRANSFERÈNCIES GOVERN-CONSELLS INSULARS APROVA EL TRASPÀS DE FUNCIONS DE SERVEIS SOCIALS PER VALOR DE 20 MILIONS D’EUROS NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

LA COMISSIÓ MIXTA DE TRANSFERÈNCIES GOVERN-CONSELLS INSULARS APROVA EL TRASPÀS DE FUNCIONS DE SERVEIS SOCIALS PER VALOR DE 20 MILIONS D’EUROS

\ Es tracta de la titularitat i gestió de residències i centres de dia, i del finançament de places de dependència i centres especials
\ L’acord de la Comissió suposa l’inici del procediment de traspàs que culminarà i entrarà en vigor a partir de l’1 de gener de 2018
 
La Comissió Mixta de Transferències Govern-Consells Insulars ha aprovat aquest dijous l’inici del procediment per al traspàs de funcions i serveis en matèria de Serveis Socials amb un cost efectiu per valor de 20 milions d’euros. Les funcions i els serveis que seran traspassats són d'àmbit insular, i es corresponen a la titularitat i gestió de residències i centres de dia, dels serveis de promoció de l’autonomia personal, del finançament de la concertació de places de dependència i del servei a persones amb discapacitat en els centres especials d’ocupació.
 
L’acord de la Comissió Mixta, que s’ha reunit per primera vegada aquesta legislatura, representa la primera passa d’un procediment que culminarà i entrarà en vigor administrativament a partir de l’1 de gener de 2018. Les propostes de traspàs acordades són les següents:
 
Mallorca
 
- Titularitat i gestió de la Residència Sant Miquel/Oms i Centre de Dia Oms, de Palma. Cost efectiu del traspàs: 4.250.746,88 euros.
 
- Titularitat i gestió del centre d’estades diürnes de Can Clar, a Llucmajor, i dels serveis de promoció de l’autonomia personal de Son Bru, a Puigpunyent, de Can Real, a Petra, i de Son Perxana, a Vilafranca. Cost efectiu del traspàs: 446.414,73 euros.
 
- Finançament dels costs vinculats a la concertació de reserva i ocupació de places per a gent gran que tengui reconeguda la situació de dependència en centres residencials i centres d’estades diürnes d’àmbit insular i de gestió indirecta, que formen part de la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència. Cost efectiu del traspàs: 13.184.193,12€ euros.

- Finançament de les despeses derivades del funcionament del servei d’ajustament personal i social adreçat a persones amb discapacitat en els centres especials d’ocupació. Cost efectiu del traspàs: 800.000 euros.
 
 Menorca
 
Finançament dels costs vinculats al manteniment i al funcionament de places per a gent gran que tengui reconeguda la situació de dependència en centres residencials i centres d’estades diürnes de titularitat o gestió pública de la institució insular, que formen part de la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència. Cost efectiu del traspàs: 1.435.680,82 euros.
 
 
Formentera
 
Finançament dels costs vinculats al manteniment i al funcionament de places per a gent gran que tengui reconeguda la situació de dependència en centres residencials i centres d’estades diürnes de titularitat o gestió pública de la institució insular, que formen part de la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència: cost efectiu del traspàs 163.461, 92 euros.
 
La presidenta Armengol ha remarcat que “avui és un dia en què queda clarament reflectit quin és el camí que està marcant el Govern de les Illes i com està complint, una vegada més, amb els seus compromisos”. La cap de l’executiu autonòmic ha recordat que en aquesta legislatura s’ha convertit en un fet habitual i normal que la presidenta de les Illes Balears pugui comparèixer conjuntament amb els quatre presidents i presidentes dels consells insulars. És una prova que el Govern creu en el “federalisme interior, entès com a la millor fórmula per acostar els serveis als ciutadans i com un marc d’entesa i lleialtat institucional”.
 
Per la seva part, la consellera de Serveis Socials, Fina Santiago, ha incidit que s’està complint el Pacte de Governabilitat i que és “una passa important” que permetrà una “descentralització” dels serveis. Santiago ha aclarit que amb aquest traspàs “el Govern continuarà invertint en places residencials i centres de dia perquè, fins que no hi hagi el traspàs definitiu de la Dependència, el Govern encara té aquesta responsabilitat”.