17 maig 2017 | <9ªL> Presidenta

Armengol destaca el paper de l’Hospital de Sant Joan de Déu en l’estratègia d’atenció a la cronicitat que impulsa el Govern de les Illes Balears NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Armengol destaca el paper de l’Hospital de Sant Joan de Déu en l’estratègia d’atenció a la cronicitat que impulsa el Govern de les Illes Balears

L’equip gestor mostra a la presidenta el projecte del nou centre hospitalari que programa construir l’any vinent al municipi d’Inca
La presidenta del Govern, Francina Armengol, i la consellera de Salut, Patricia Gómez, han visitat les instal·lacions de l’Hospital Sant Joan de Déu de Palma.
 
Armengol ha destacat la importància transcendental que té aquest centre dins “l’estratègia d’atenció a persones amb malalties cròniques que impulsa la Conselleria de Salut” i en la promoció de “l’autonomia de les persones, a través de la magnífica feina que s’està duent a terme a la Unitat d’atenció integral als lesionats medul·lars de les Balears”.
 
La presidenta ha recordat la relació que existeix entre el Servei de Salut i aquest centre que “forma part de la Xarxa Sanitària Pública de les Illes Balears, amb el qual tenim un conveni singular i és un hospital imprescindible per noltros en el camí cap a la millora constant de la qualitat del servei”.
 
L’equip directiu del centre ha mostrat a la presidenta el projecte del futur hospital que sha de construir a Inca. L’Hospital Sant Joan de Déu realitzarà una inversió d’11 milions d’euros en un nou centre hospitalari que disposarà de 80 llits d’hospitalització, dos gimnasos de rehabilitació, dos quiròfans, un hospital de dia, consultes externes i una unitat de diagnòstic per la imatge.
 
La responsable de l’executiu ha valorat la iniciativa “que suposa una molt bona notícia per l’ampliació de serveis a Inca i la zona d’Es Raiguer, on és necessari crear places, dins l’estratègia d’atenció a la cronicitat, degut al previsible envelliment de la població”.
 
“Hem d’assumir els reptes que vendran –ha assenyalat- i és per això que facilitarem en tot allò que poguem la consecució d’aquest projecte, perquè estigui enllestit el més aviat possible”.
 
EL futur hospital, que es preveu que obri les portes a principis de 2019, facilitarà l’accés a la cartera de serveis de Sant Joan de Déu als pacients de la zona de Tramuntana i contribuirà a reforçar l’estratègia d’atenció a persones amb malalties cròniques que impulsa la Conselleria de Salut. Cal recordar que aquesta estratègia, que implica una modificació en els circuits i processos d’assistència, va acompanyada de la posada en marxa de nous recursos  a hospitals d’aguts i de mitja estada, la formació i incorporació de nous professionals, en especial personal d’infermeria gestor de casos, i la identificació dels pacients crònics per assegurar l’atenció específica.
 
Durant la visita, el director gerent del centre, Joan Carulla, ha explicat les característiques físiques i funcionals del futur equipament.
 
Així, quant a la cartera de serveis, l’àrea d’hospitalització, que oferirà atenció geriàtrica, de neurorehabilitació i cures especials i pal·liatives, disposarà de 80 llits repartits en 44 habitacions, de les quals un mínim de vuit seran individuals.
 
Per altra banda, l’atenció en règim ambulatori inclourà el servei d’hospital de dia geriàtric i de rehabilitació funcional amb 20 places; consultes de geriatria, traumatologia i rehabilitació, i la interconsulta —presencial o no— amb altres especialistes del propi centre, amb facultatius d’Atenció Primària i amb personal d’infermeria gestor de casos, tant de Primària com de l’Hospital d’Inca.
 
Igualment, aquesta nova infraestructura disposarà d’una unitat de rehabilitació ambulatòria i domiciliària amb serveis de teràpia ocupacional, fisioteràpia, logopèdia i neuropsicologia.
 
Finalment, la cartera del centre inclourà serveis de cirurgia, farmàcia, radiodiagnòstic, laboratori, dietètica i nutrició i de teleassistència per facilitar la transició al domicili. Així mateix, albergarà una escola de formació de pacients actius i cuidadors.
 
Més de 60 anys de presència a Mallorca
 
L’Hospital Sant Joan de Déu de Palma, amb més de 60 anys de presència a Mallorca, és un centre de referència a les Illes per a l’atenció als pacients de neurorehabilitació, i disposa de ‘única unitat d’atenció integral als lesionats medul·lars de les Illes Balears.
 
D’aquesta manera contribueix notablement a la millora de la qualitat de vida d’aquests pacients i evita que s’hagin de desplaçar a altres centres de la península a fer la seva convalescència i rehabilitació, així com les revisions anuals imprescindibles en aquests casos.
 
L’Hospital Sant Joan de Déu de Palma complementa la seva activitat en les àrees de geriatria, traumatologia i cirurgia ortopèdica i traumatològica i cures pal·liatives i especials.