12 maig 2017 | <9ªL> Conselleria de Treball, Comerç i Indústria

El conseller Negueruela es reuneix amb el secretari general d'Eroski-Mondragon, Mikel Larrea NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El conseller Negueruela es reuneix amb el secretari general d'Eroski-Mondragon, Mikel Larrea

El SOIB i la Conselleria de Treball reforcen les línies de col·laboració que mantenen amb la cadena d’alimentació per afavorir l’ocupació de qualitat a les Illes
El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, la directora general de Comerç i Empresa, Pilar Sansó, el director general d’Ocupació i Economia, Llorenç Pou, i el director del SOIB, Pere Torrens, s'han reunit aquest divendres amb el secretari general d'Eroski Mondragon, Mikel Larrea, i els directius de l'empresa a les Illes Balears, Alfredo Herráez (director) i Joan Ripoll (gerent).

Aquesta reunió es produeix en el marc de les línies de col·laboració que la conselleria de Treball ha establert amb la cooperativa basca de distribució, i que ha permès realitzar processos de preselecció de personal o la possibilitat de dur a terme plans de formació específics per a facilitar als treballadors i treballadores una qualificació que s'ajusti a la demandada per aquesta i altres empreses de l'àmbit de l'alimentació.

Els executius d'Eroski han presentat al conseller el seu projecte empresarial i han destacat que l'empresa compta actualment amb 2.811 persones contractades a 188 tendes, 6 plataformes de distribució i seu social a Balears. Així mateix han explicat que Eroski promou ocupació estable amb una plantilla de dones que arriba al 82% del total de persones ocupades per l'empresa, i posseeix el 25,57% de la quota del mercat alimentari a l'arxipèlag.

Recentment, per mitjà de la intermediació del Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB), Eroski va dur a terme la selecció de 30 persones per ocupar llocs de feina en els seus supermercats a Mallorca. Pel conseller Negueruela aquest tipus de processos de preselecció de personal "generen oportunitats d'ocupació per a persones en atur i per a les inscrites al SOIB per millora d'ocupació", alhora que ofereix a les empreses "un instrument d'intermediació eficaç per trobar els perfils adequats en funció de les seves necessitats "