12 d’abril 2017 | <9ªL> Conselleria de Treball, Comerç i Indústria

La sinistralitat laboral a les Illes Balears es va incrementar un 5,53% el 2016 NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La sinistralitat laboral a les Illes Balears es va incrementar un 5,53% el 2016

Augmenta l’índex d’accidents laborals lleus, mentre es redueixen els greus, molt greus i mortals.
La sinistralitat laboral a les Illes Balears es va incrementar un 5,53% el 2016 respecte a l'any anterior, i se situa en 4.813 punts, ha informat en roda de premsa el conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela.

Per illes, Eivissa registra un índex de 5.947 punts, Mallorca i Menorca registren nivells molt semblants, amb 5.012 i 4.984 punts, respectivament, i Formentera presenta un índex de 3.441.

Acompanyat de la directora general de Treball, Economia Social i Salut Laboral, Isabel Castro, Negueruela ha explicat que, segons la seva gravetat, més del 99% dels accidents laborals són lleus i han passat de 4.916 a 5.165 el 2016. No obstant això, els accidents molt greus i mortals han disminuÏt respecte a l'any anterior. Així, les dades revelen que els accidents greus es van reduir 0,68 punts, els molt greus 1,85 punts i els mortals 1,3 punts.

Per Negueruela la sinistralitat laboral a les Illes Balears segueix sent molt elevada i constitueix un dels principals problemes del nostre mercat de treball, que mostra l’otra cara de la precarietat: "el repte de la Conselleria és treballar i impulsar mesures que millorin les condicions de treball i fomentin una ocupació de qualitat, lluitant contra la precarietat".

Temporalitat i sinistralitat

De l'anàlisi de les dades es desprèn que existeix una relació entre el volum d'accidents i la temporalitat en el lloc de treball. En 2016 la major sinistralitat es va donar en aquells treballadors que porten entre 6 dies i 3 mesos ocupant el seu lloc de treball.

D’altra banda, el total d'actes d'infracció aixecades en matèria de falta de prevenció de riscos laborals ha crescut un 51,9% respecte a 2016 i l'import de les sancions proposades en 2016 arriba a 2 milions d'euros, fet que suposa un 63,4% més que l'any anterior.

Per paliar “el desmantellament del departament de Salut Laboral del Govern a la legislatura pasada” -segons paraules de Negueruela- la Conselleria ha incorporat nous tècnics en Salut Laboral, passant de 18 a 27, als que encara s’hi han d'afegir 4 tècnics més.