16 març 2017 | <9ªL> Conselleria de Treball, Comerç i Indústria

El conseller Iago Negueruela i el batle de Palma presenten el programa del SOIB Joves Qualificats que ha permès la contractació de 43 joves desocupats al municipi NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El conseller Iago Negueruela i el batle de Palma presenten el programa del SOIB Joves Qualificats que ha permès la contractació de 43 joves desocupats al municipi

El programa suposa una inversió de 784.000 euros i dóna una primera oportunitat laboral en el seu àmbit d’estudis a joves amb formació universitària o amb grau superior de FP

El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, i el batle de Palma, José Hila, han presentat aquest dijous el programa d'ocupació del SOIB Joves Qualificats, a través del qual l’Ajuntament de Palma ha contractat 43 joves desocupats menors de 30 anys amb estudis universitaris o amb grau superior de formació professional, i sense experiència professional prèvia relacionada amb la seva formació.

El programa suposa una inversió pública de 784.000 euros, cofinançats entre el SOIB i el Fons Social Europeu, i té per objecte donar una primera oportunitat laboral en el seu àmbit d’estudis a joves amb formació superior i mentre desenvolupen tasques d’interès general o social.  En aquest acte han participat també el director general d’Economia i Ocupació, Llorenç Pou; el director del SOIB, Pere Torrens, i la regidora de de Turisme, Comerç i Treball, Joana Maria Adrover.

Negueruela ha posat de relleu aquesta iniciativa del SOIB, pionera a Balears, ja que l’alt nivell formatiu dels beneficiaris ajudarà a la gestió diària del municipi i millorarà l’atenció i els serveis dirigits als ciutadans i ciutadanes, alhora que els joves adquireixen una experiència professional que millorarà les seves oportunitats laborals de qualitat en el futur.

Entre els 43 contractats amb el programa del SOIB Joves Qualificats a Palma, el conseller ha destacat perfils com graduats en dret, programadors, tècnics ambientals, arquitectes, programadors, assessors lingüístics, tècnics audiovisuals, tècnics d'educació, restauradors, dissenyadors gràfics, treballadors socials, tècnics d'organització d'activitats esportives i psicòlegs, entre altres professionals.

Els beneficiaris d'aquesta iniciativa duran a terme les seves tasques en diversos departaments i organismes depenents del Ajuntament de Palma, com les àrees de Cultura, Participació Ciutadana, Medi ambient, Igualtat, Hisenda, Educació, Policia Local, Serveis Socials, Urbanisme, o els Instituts municipals d'Esport i d'Informàtica.

Joves Qualificats a totes les Illes

313 joves menors de 30 anys i amb un nivell d’estudis superiors participen en els diferents projectes que desenvolupen els ajuntaments i consells insulars de les Illes que han participat en el programa Joves Qualificats, que impulsa el SOIB Jove i Garantia Juvenil, i que està cofinançat pel Fons Social Europeu. L’import d’aquest programa ha estat de més de 6,3 milions d’euros.

Joves Qualificats és un programa que SOIB Jove ha posat en funcionament per primera vegada, perquè ajuntaments i consells insulars contractin joves desocupats, fins a 29 anys, amb nivells formatius de carrera universitària o de grau superior de Formació Professional, i puguin tenir així una primera experiència professional per ocupar un lloc de feina en l’àmbit dels seus estudis, mentre perceben un salari. D’aquesta manera, es possibilita una primera experiència laboral en la matèria en què aquests joves s’han format, millorant així les oportunitats d’ocupació futures. La durada dels contractes és de 9 mesos.