8 març 2017 | <9ªL> Conselleria de Treball, Comerç i Indústria

El conseller Iago Negueruela i el baltle de Llucmajor, Bernadí Vives, presenten els projectes del SOIB Joves Qualificats i Programa 30 que permetran al consistori contractar 23 persones NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El conseller Iago Negueruela i el baltle de Llucmajor, Bernadí Vives, presenten els projectes del SOIB Joves Qualificats i Programa 30 que permetran al consistori contractar 23 persones

Els programes d'ocupació del SOIB representen una inversió de 424.331,31 euros a Llucmajor
El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, i el batle de Llucmajor, Bernadí Vives, han presentat aquest dimecres els programes d'ocupació Joves Qualificats i Programa 30, que convoca el SOIB i que permetran al consistori contractar fins a 23 persones gràcies a una inversió pública de 424.331,31 euros.
Negueruela va explicar que, a través del Programa Joves Qualificats l'Ajuntament de Llucmajor podrà contractar a 10 persones menors de 30 anys i amb estudis universitaris o de formació professional superior, perquè puguin desenvolupar la seva primera experiència professional, al llarg de nou mesos. D'altra banda, ha dit, el Programa 30 beneficiarà 13 persones, majors de 30 anys, el que representa una inversió de 171.578,54 euros.

Els participants del Programa 30 duran a terme tallers de formació i ocupació en el marc del projecte Llucmatourist, un projecte de promoció turística del municipi a través del qual els participants dels programes d'ocupació podran treballar i rebre formació orientada a la promoció turística i informació al visitant. En aquest acte tambè han participat la regidora de Polítiques actives d'ocupació, Fracisca Almagro i el director del SOIB, Pere Torrens.

Per mitjà del Programa 30 i del Programa Joves Qualificats, corporacions locals i altres entitats han pogut contractar des del passat 2 de març fins 350 i 294 persones, respectivament. Mitjançant el primer d'aquests programes els beneficiaris són contractats per un període de 10 mesos i, a més de percebre un salari pel seu treball, reben formació encaminada a obtenir certificats de professionalitat.

En el cas de Joves Qualificats, un programa de SOIB Jove-Garantia Juvenil finançat pel SOIB i el Fons Social Europeu, l'objectiu és possibilitar una primera experiència professional a joves menors de 30 anys amb estudis universitaris o formació professional superior, perquè puguin comptar durant 9 mesos amb una primera experiència de treball remunerat en l'àmbit de les seves respectives formacions.