21 juny 2016 | <9ªL> Conselleria de Treball, Comerç i Indústria

El conseller Negueruela anuncia que el Pla de lluita contra la precarietat en el treball a Menorca compta amb un reforç de 6 inspectors NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El conseller Negueruela anuncia que el Pla de lluita contra la precarietat en el treball a Menorca compta amb un reforç de 6 inspectors

L’actuació, que s’ha presentat en el Consell de Menorca, juntament amb el conseller Miquel Company, es desenvoluparà en els mesos de juliol i agost

El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, ha informat a Menorca de la posada en marxa del Pla de lluita contra la precarietat en el treball, que s’iniciarà a principis de juliol i es perllongarà fins a finals d’agost. Aquesta actuació, que preveu el desplaçament a les Illes Balears de 33 inspectors, subinspectors i personal de suport procedents d’altres Comunitats autònomes, es desenvoluparà en els mesos de major activitat a l’arxipèlag, tot coincidint amb la temporada alta. A Menorca es destinen 6 inspectors de treball, que realitzaran 240 actuacions, i que reforçaran l’activitat dels dos inspectors que hi ha en plantilla ordinària d’Inspecció de Treball destacats a Menorca.

Iago Negueruela ha presentat avui el Pla de Lluita a Menorca, acompanyat pel conseller d’Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports, Miquel Company, i la directora general de Treball, Economia Social i Salut Laboral, Isabel Castro.

El conseller Negueruela ha destacat que el Pla de lluita contra la precarietat laboral posa de manifest el treball conjunt i el consens que, des de tots els agents involucrats en el mercat laboral, s’ha fet per aconseguir una ocupació de major qualitat. En aquest sentit, ha posat en valor l’estreta col·laboració amb Inspecció de Treball i la Seguretat Social, així com amb els agents econòmics i socials, per posar en marxa aquestes mesures.

Després d’apuntar que el mercat laboral pateix encara signes de precarietat –amb una elevada taxa de temporalitat i rotació de contractes, i amb una parcialitat que pot estar amagant infracotitzacions-, Negueruela ha afirmat que tan important com “quant es creix” ho és el “com es creix”.

El Pla de lluita preveu realitzar al conjunt de les Illes unes 1.300 actuacions programades durant els mesos de juliol i agost. Com a reforç d’aquest pla extraordinari, i a petició de la CAIB, la plantilla ordinària d’Inspecció de Treball a les Illes Balears farà també aquest estiu un seguiment de la temporalitat, la parcialitat i les hores extraordinàries.