24 novembre 2022 <10aL>Conselleria d'Educació i Formació Professional

Els CIFP Pau Casesnoves, Francesc de Borja Moll i Juníper Serra formaran part de la xarxa de centres d'excel·lència de formació professional NNota Informativa

Els CIFP Pau Casesnoves, Francesc de Borja Moll i Juníper Serra formaran part de la xarxa de centres d'excel·lència de formació professional

\ Els centres seleccionats a les Balears especialitzats en sanitat, energies renovables i turisme, rebran un finançament de 2.931.200 euros rebran un finançament de 2.931.200 euros

\ El Ministeri d'Educació i FP ha seleccionat 44 centres públics de les 17 comunitats autònomes per a ser impulsors d'ecosistemes innovadors, noves metodologies i últimes tecnologies al servei de la formació professional

\ La creació d'aquesta nova xarxa suposa un important avanç en la consolidació del nou model de formació professional connectat amb els diferents sectors productius i basat en la recerca aplicada, la sostenibilitat o l'emprenedoria

 

Tres centres integrats de formació professional (CIFP) de les Illes Balears han estat seleccionats per a formar part de la xarxa de centres d'excel·lència de formació professional, per la qual cosa aquests centres rebran un finançament de 2.931.200 euros per a dur a terme els plans de qualificació i integració, en el marc del component 20 del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Els centres seleccionats a les Illes Balears són el CIFP Pau Casesnoves d’Inca (sector energies renovables, 1.000.000 euros), el CIFP Francesc de Borja Moll de Palma (sector sanitari, 931.200 euros) i el CIFP Juníper Serra de Palma (turisme, 1.000.000 euros). A partir d’ara, tots tres formaran part de la recentment creada xarxa estatal de centres d'excel·lència de formació professional.

3 centres de les Balears entre els 44 seleccionats a tot Espanya

El Ministeri d'Educació i Formació Professional (MEFP) ha seleccionat 44 centres públics entre els candidats a la convocatòria d'ajudes posada en marxa el mes de juliol passat per a la creació de la xarxa estatal de centres d'excel·lència de formació professional. Aquests centres, situats en les 17 comunitats autònomes, rebran un finançament de fins a 41,6 milions d'euros.

Els fons serviran per a finançar els projectes d'incorporació a aquesta xarxa dels centres seleccionats, uns centres que imparteixen ofertes de formació professional vinculades al Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals i que pertanyen a sectors professionals predefinits.

La posada en marxa d'aquesta iniciativa suposa un important impuls a la transformació metodològica i digital dels espais i equips dels centres, la incorporació de tecnologia disruptiva aplicada, la formació del professorat a nivell estatal, el desenvolupament de projectes d'innovació i recerca aplicada, o el treball en xarxa, entre altres.

Els integrants d'aquest ecosistema actuaran com a creadors d'entorns d'innovació, sostenibilitat i emprenedoria en l'àmbit de la formació professional, tres eixos transversals fonamentals del nou model d'FP impulsat pel Govern d'Espanya.

A més, col·laboraran en la detecció de les necessitats dels perfils professionals dels sectors productius, així com en les revisions curriculars de les ofertes formatives relacionades. També mantindran una estreta col·laboració amb les empreses del seu entorn, associacions empresarials i sindicals, centres de formació i entitats del tercer sector per a convertir-se en dinamitzadors de la innovació en tot el territori i promoure la internacionalització.

La xarxa d'excel·lència seguirà oberta a l'espera de la pròxima convocatòria prevista per a 2023, després de la qual s’hi podran sumar més centres.