LOGO CAIB
29 març 2023 Conselleria d'Educació i Formació Professional

Un mínim de 60 alumnes i 20 professors d’FP de les Illes Balears podran participar gratuïtament aquest estiu en dos programes d’immersió lingüística en llengua anglesa a Irlanda

Foto de noticia

\ Se’n podran beneficiar alumnes i professors de 59 grups de cicles formatius de grau mitjà

\ Els cursos, d’una durada de dues setmanes, tindran lloc a Irlanda durant els mesos de juliol i agost

\ Un dels objectius prioritaris de la Conselleria és potenciar l’ensenyament i l’aprenentatge de les llengües estrangeres per millorar la competència comunicativa en llengua estrangera dels alumnes illencs

\ El termini de presentació de les sol·licituds finalitza el proper 12 d’abril de 2023

 

La Conselleria d’Educació i Formació Professional, mitjançant la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, ha publicat en el BOIB la convocatòria d’ajuts per a alumnes i professors de cicles formatius de grau mitjà associats a la impartició del Pla pilot de reforç en llengües estrangeres en els cicles formatius de grau mitjà que s’imparteixen en els centres educatius públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears durant el curs 2022-2023.

La convocatòria preveu atorgar un mínim de 60 ajuts a alumnes i un mínim de 20 ajuts per a professors de 24 centres educatius públics de la CAIB. En aquest sentit, es tracta d’alumnes de diferents cicles formatius de grau mitjà de les famílies professionals d’Hoteleria i turisme (HOT), de Comerç i màrqueting (COM), d’Administració i gestió (ADG), de Maritimopesquera (MAP), de Transport i manteniment de vehicles (TMV) i d’Electricitat i electrònica (ELE).

Pla pilot de reforç en llengües estrangeres

Enguany, participen en el Pla pilot de reforç en llengües estrangeres un total de 24 centres, 9 més que el curs anterior. El nombre de total de grups és de 59 (39 més que el passat curs), mentre que el nombre total d’alumnes és de 661 (452 alumnes més que el curs passat). A més, s’ha creat un grup a Formentera que no hi havia el curs 2021-2022 i s’ha afegit una família professional més, la d’Electricitat i electrònica (ELE).

Els centres participants, distribuïts per illes, són els següents:

- Mallorca: IES Alcúdia, IES Berenguer d’Anoia (Inca), IES Calvià, IES Felanitx, IES Guillem Colom Casasnoves (Sóller), IES Guillem Sagrera (Palma), IES Llorenç Garcias i Font (Artà), IES Llucmajor, IES Manacor, IES Son Pacs (Palma), CIFP Nauticopesquera (Palma), CIFP Joan Taix (sa Pobla), CIFP Juníper Serra (Palma), CIFP Pau Casesnoves (Inca), CIFP L’Embat (Palma) i CIFP Francesc de Borja Moll (Palma).

- Menorca: IES Maria Àngels Cardona (Ciutadella) i IES Pasqual Calbó i Caldés (Maó).

- Eivissa: IES Balàfia (Sant Llorenç de Balàfia), IES Isidor Macabich (Eivissa), IES Quartó de Portmany (Sant Antoni de Portmany), IES Sa Blanca Dona (Eivissa) i CIFP Can Marines (Santa Eulària del Riu).  

- Formentera: IES Marc Ferrer (Sant Francesc Xavier).

Nombre de grups participants i distribució dels ajuts per illes

Hi podran participar un total de 59 grups, distribuïts de la manera següent:

- Eivissa (12 grups).

- Formentera (1 grup).

- Menorca (6 grups).

- Mallorca (40 grups). 

Per illes, les estades per a alumnes es distribuiran de la manera següent:

- Un 75 % dels ajuts totals per a l’illa de Mallorca.

- Un 5 % dels ajuts totals per a l’illa de Menorca.

- Un 20 % dels ajuts totals per a les illes d’Eivissa i de Formentera.

Pel que fa als professors, es distribuiran així: 

- Un 68 % dels ajuts totals per a l’illa de Mallorca.

- Un 10 % dels ajuts totals per a l’illa de Menorca.

- Un 22 % dels ajuts totals per a les illes d’Eivissa i de Formentera.

Estades gratuïtes a l’estranger per reforçar les competències lingüístiques

La convocatòria s’adreça, per una part, als alumnes que el curs escolar 2022-2023 estan matriculats de cicles formatius de grau mitjà associats a la impartició del Pla pilot de reforç en llengües estrangeres (modalitat A) i, per l’altra, als professors que al curs escolar 2022-2023 imparteixen docència al grup d’un cicle formatiu de grau mitjà associat al Pla pilot de reforç en llengües estrangeres (modalitat B).

Les estades són totalment gratuïtes i els beneficiaris rebran un mínim de 40 hores de classes d’anglès. Els dos cursos tindran lloc a Irlanda, la modalitat A en el període comprès entre l’1 de juliol i el 31 d’agost de 2023, i la modalitat B en el període comprès entre el 15 de juliol i el 31 d’agost de 2023.

L’objectiu d’aquesta convocatòria és reforçar la competència lingüística tant dels alumnes com dels professors. Un dels objectius prioritaris de la Conselleria d’Educació i Formació Professional és potenciar l’ensenyament i l’aprenentatge de les llengües estrangeres en el sistema educatiu de les Illes Balears per tal de millorar la competència comunicativa en llengua estrangera dels estudiants de les Illes Balears. En aquest sentit, aquest reforç consistirà en activitats acadèmiques i lúdiques que es realitzaran en període de vacances el proper estiu, en què es posarà especial èmfasi en l’expressió oral, ja que és fonamental que els programes garanteixin la immersió en llengua anglesa.

El termini de presentació de les sol·licituds finalitza el 12 d’abril de 2023.

Tota la informació es pot consultar a la pàgina web Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors.

Aquests ajuts compten amb un pressupost de 256.000 euros i estan finançats pel Ministeri d’Educació i Formació Professional i per la Unió Europea-NextGenerationEU, en el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.