LOGO CAIB
29 març 2023 Conselleria de Mobilitat i Habitatge

Els usuaris de la zona de Cala Millor disposaran de millors connexions amb Manacor i Palma

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat


El director general de Mobilitat i Transport Terrestre del Govern, Jaume Mateu, juntament amb la batlessa de Son Servera, Natalia Troya, han presentat les millores del servei del bus del TIB a la zona de Cala Millor i Costa dels Pins, que començaran amb els nous horaris a partir del dissabte 1 d’abril. Es destaquen l’increment d’expedicions i la prolongació dels recorreguts de les dues línies de bus que donen servei durant tot l’any: la línia 401, Cala Millor – Palma, i la 412, Cala Bona – Manacor.

Fins avui, la 401, Palma-Manacor-Cala Millor, tenia la capçalera a l’avinguda de Llevant, ubicada a la part sud de Cala Millor. A partir de l’1 d’abril, la 401 prolonga l’itinerari per a fer la parada Bon Temps i la nova parada Cala Millor Centre, ubicada a la plaça de Mallorca. «D’aquesta manera els usuaris tindran una parada molt més cèntrica a la zona residencial de Cala Millor i es millora el servei del transport públic a l’illa de Mallorca», ha destacat Jaume Mateu.

La línia 401, a més d’ampliar recorregut, també amplia el servei comparat amb l’horari d’hivern. Així doncs, s’unifica l’horari durant els set dies de la setmana i es passa de les denou freqüències completes d’anada i les 21 de tornada actuals de dilluns a divendres, a les 34 per sentit.

Els caps de setmana l’increment és més significatiu ja que gairebé es triplica l’oferta, que passa de catorze serveis diaris per sentit a 34. A més, s’avança deu minuts la primera sortida des de Cala Millor i s’afegeix una darrera sortida a la nit, des de Cala Millor a les 23.10 h i des de Palma a les 23.05 h. Aquestes millores beneficien els usuaris treballadors de la línia per als desplaçaments als llocs de feina.

D’altra banda, la línia 412 Manacor - Son Servera - Cala Bona també prolonga el seu recorregut. A partir de la capçalera actual de Cala Bona, la línia continuarà per donar cobertura als nuclis de Port Vell, Port Nou i Costa dels Pins. D’aquesta manera aquests nuclis tindran un servei d’autobús durant tot l’any. Fins ara només s’hi podia arribar en bus durant els mesos d’estiu.

També s’ha presentat el primer pantògraf de la xarxa del TIB  en funcionament ubicat a la parada de Cala Bona Nord 1.Aquest pantògraf està finançat amb fons de l' Impost del Turisme Sostenible. Durant l’acte s’ha pogut veure com un bus híbrid elèctric ha fet una càrrega ràpida que ha durat tres minuts.

Aquest pantògraf abastarà els quatre busos híbrids elèctrics que a partir de l’1 d’abril funcionaran a la línia 425 que fa el recorregut Costa dels Pins - Port Nou -Cala Bona - Cala Millor - sa Coma - s'Illot i Porto Cristo.

En aquest sentit, Jaume Mateu, ha destacat que" s’aconseguirà un transport més ecològic i amb menys renou al nucli urbà".

A partir del dia 1 d’abril també començaren les línies de temporada alta a la zona de Cala Millor:

— A42 Cala Bona - Aeroport

— 424 Cala Rajada – Porto Cristo

— 425 Cala Bona – Porto Cristo

Per a més informació sobre horaris i recorreguts, es pot consultar el web tib.org.