9 març 2023 Presidència

La nova escola de Campos estarà finalitzada el març de 2024

Foto de noticia


La presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada del conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, ha visitat avui l’estat de les obres de construcció de la nova escola de Campos, un nou centre d’infantil i primària per al municipi amb capacitat per a més de 450 alumnes que donarà resposta a les necessitats educatives del municipi.

A l’acte també hi han participat el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, i l’arquitecte del projecte, Ivan de la Fuente. També hi ha assistit la batlessa, Francisca Porquer, amb alguns regidors del consistori, a més de la comunitat educativa del municipi.

La presidenta del Govern ha recordat que el nou centre «ve d’una lluita intensa de fa molt de temps» i que s’ha posat en marxa «gràcies a una comunitat educativa potent i al treball conjunt de docents, famílies i alumnes de Campos», a més de gràcies al convenciment, per part del Govern, «que havíem de posar l’educació en el centre de les polítiques».

Francina Armengol ha assegurat que «així s’ha fet, arribant a acords importants en matèria de, per exemple, estabilitat del personal docent, però també des de la planificació i la millora de les infraestructures».

D’altra banda, el conseller d’Educació ha reivindicat que el nou CEIP «serà un centre sostenible» que «donarà resposta a les necessitats i demandes d’una societat del segle XXI» i que «serà una realitat el curs 2024-25».

El nou CEIP, que tindrà 6 aules d’educació infantil, 12 d’educació primària i una aula UEECO, per a un total de 450 places escolars més 7 places escolars a l’aula UEECO, s’estructura en tres plantes.

Aquesta obra està finançada al 100 % pels fons REACT-EU, d’ajuts a la recuperació per a la cohesió i els territoris d’Europa, com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de la COVID-19.

El termini d’execució és de 15 mesos. Les obres es varen iniciar al final de  novembre de 2022 i tot apunta que s’acabaran al final de març de 2024.  

Una nova escola per donar resposta a les necessitats d’escolarització del municipi

Amb un pressupost de més de 6,1 milions d’euros, el nou centre tindrà amplis patis i es mantindran els elements patrimonials que té el solar, una casa tradicional i un molí.

Cal esmentar que en la redacció inicial va comptar amb les aportacions de la comunitat educativa, que es troben incorporades al projecte i que varen propiciar una nova distribució, en què es reubica el gimnàs, de manera que tot el conjunt queda més integrat, s’afavoreix la comunicació fluida entre els espais i s’amplien les zones de patis i de lleure.

El centre es construeix amb els paràmetres de sostenibilitat ecoambiental i eficiència energètica que marca la normativa de l’IBISEC. L’edifici té el màxim grau de qualificació energètica, amb certificat del tipus A, tant en el consum d’energia primària no renovable com en les emissions de diòxid de carboni (CO2). El nou CEIP disposarà d’energia elèctrica procedent de fonts renovables, generada mitjançant 80 plaques fotovoltaiques, situades a la coberta de l’edifici, que contribuiran, així mateix, en més d’un 60 % en la despesa associada a la generació de l’aigua calenta sanitària (ACS).

A més, tindrà parets mòbils que permetran el reagrupament de les aules segons les necessitats pedagògiques del centre. El nou centre està pensat per acollir més de 450 alumnes i el projecte permet la possibilitat de futures ampliacions.

Aquesta obra és una de les actuacions previstes en el Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 (PIE 2016-2023) per a les Illes Balears, que pretén respondre de manera ordenada i objectiva a les necessitats estructurals que presenten els centres educatius de les Balears.