LOGO CAIB
25 maig 2023 <10aL>Conselleria de Mobilitat i Habitatge

El Govern constitueix la Mesa de Diàleg del Sector Social Ferroviari de Mallorca

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat


Aquest dijous s’ha constituït la Mesa de Diàleg del Sector Social Ferroviari de l’Illa de Mallorca com a òrgan de participació institucional per analitzar, estudiar i proposar actuacions en l’àmbit social i laboral vinculat al sector ferroviari, i assegurar, entre d’altres, la no precarització en l’ocupació, els llocs i les condicions de treball del sector.

La Mesa està adscrita a la Conselleria de Mobilitat i Habitatge: el conseller de Mobilitat i Habitatge n’exerceix la presidència i el director general de Mobilitat i Transport Terrestre, la vicepresidència. També en formen part la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat i el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball. Entre els seus membres, quatre representen el Govern de les Illes Balears i quatre provenen de les dues organitzacions sindicals més representatives de l’illa de Mallorca: Comissions Obreres i UGT, cada una amb dos representants; a elles se suma la persona que ha d’exercir la secretaria de la Mesa.

La Mesa de Diàleg Social del Sector Social Ferroviari de l’Illa de Mallorca és un nou òrgan per mantenir un diàleg de màxim nivell sobre les qüestions generals relatives a l’administració ferroviària així com per analitzar els aspectes socials i laborals de l’àmbit ferroviari (tren, metro i tramvia). Analitzarà i proposarà accions per fomentar el paper del transport ferroviari com a eina de lluita contra el canvi climàtic i de millora de la igualtat i la justícia social. 

La creació de la Mesa, a més, coincideix en uns moments en què el Govern està iniciant la tramitació per executar una important ampliació de la xarxa ferroviària a Mallorca, prevista en el Pla Director Sectorial de Mobilitat de les Illes Balears.

A la sessió de constitució d’avui han assistit la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido; el director general de Mobilitat i Transport Terrestre, Jaume Mateu, com a vicepresident de la Mesa i també en delegació del conseller de Mobilitat i Habitatge; Jose Cambrón i Manuel Vega, en representació del sindicat UGT; Pep Ginard i Alfredo Gutiérrez, en representació del sindicat CCOO; i Maria Fuensanta, com a secretària de la Mesa. 

La Mesa s’ha de reunir, com a mínim, dues vegades l’any en sessió ordinària.