LOGO CAIB
17 març 2023 Conselleria d'Afers Socials i Esports
Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Afers Socials i l’Ajuntament de Maria de la Salut signen el conveni per a la construcció del primer centre de dia del municipi

\ El cost de l’obra ascendeix a 1,18 milions d’euros, dels quals el Govern n’aportarà 1 milió

\ El centre públic disposarà de 30 places per a persones majors en situació de dependència que també finançarà la Conselleria d’Afers Socials

La consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, i el batle de Maria de la Salut, Jaume Ferriol, han signat el conveni per construir el primer centre de dia públic d’estades diürnes per a persones en situació de dependència del municipi, el qual comptarà amb 30 places que s’incorporaran a la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència.

El cost total del projecte és de 1.181.034 euros. La Conselleria d’Afers Socials i Esports hi aporta un 90% del cost, el que suposa una inversió d’1.062.931,15 euros. El 10% restant l’aporta l’Ajuntament de Maria de la Salut i suposa una quantitat total de 118.103,46 euros.

A més, la Conselleria d’Afers Socials i Esports, una vegada el centre de dia estigui en funcionament, aportarà anualment al voltant de 310.000 euros per al finançament de les places destinades a atendre persones grans en situació de dependència.

L’Ajuntament de Maria ha cedit el solar on es construirà el nou equipament que té una superfície de 834 metres quadrats i que es troba ubicat al carrer Nou, 43 de Maria.

La consellera Fina Santiago ha explicat que "a Maria ara mateix hi ha 102 persones que tenen una atenció a la dependència, la majoria d'elles estan a casa seva cobrant ajuda econòmica, o amb teleassistència o amb servei d'ajuda a domicili. N'hi ha 4 que reben la prestació per centre de dia i la reben a un altre municipi i per tant un centre de dia de 30 places és un centre de dia molt adaptat a les necessitats”. Santiago ha afegit que aquests equipaments “són una necessitat que tenim com a comunitat, perquè igual que a Europa, esteim envellint i de cada vegada necessitam més equipaments d'aquestes característiques".

El batle Jaume Ferriol, ha explicat que “al pla de Mallorca tenim els serveis socials mancomunats i falten places de centre de dia; per això estam contents que s'hagi triat fer-la a Maria. Nosaltres hem de fet esforç molt important perquè tot i que el percentatge que pagam nosaltres és molt petit, per a un ajuntament com el de Maria, que tenim pocs recursos, és un esforç molt gros. Sempre hem pensat l'equip de govern que si hem d'invertir en alguna cosa és en el benestar de la gent de Maria”.

Aquest nou centre de dia forma part del pla de nous equipaments públics que està desenvolupant la Conselleria d’Afers Socials i Esports en col·laboració amb els municipis, amb l’objectiu d’incrementar el nombre de places tant de centre de dia com de residència per a les persones majors en situació de dependència a Balears.