LOGO CAIB
17 març 2023 Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat
Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Mural d'homenatge a les dones sabateres a Menorca


La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha inaugurat aquest divendres, a Maó, un mural d’homenatge a les dones sabateres de Menorca, una de les indústries més importants de l’illa. Entre les activitats organitzades per celebrar el Dia Internacional de les Dones del 8 de març i els 40 anys de l’Estatut d’autonomia, s’han fet murals d’homenatge a les quatre illes.

Concretament, s’han triat cinc activitats que representen les dones treballadores d’aquestes illes. A Mallorca, les dones sabateres, a Inca, i les perleres, a Manacor; a Eivissa, les cambreres d’hotel; a Formentera, les dones pageses, i a Menorca, les dones cosidores d’avarques, a Maó. El mural és obra de l’artista resident a Mallorca i llicenciada en Belles Arts, Carolina Adán, i és el primer que s’inaugura i que es dona a conèixer d’aquesta iniciativa del Govern de les Illes Balears, per mitjà de l’Institut Balear de la Dona, per homenatjar les dones d’aquesta terra.

La consellera Garrido ha reivindicat que «volem que sigui un homenatge a les dones del passat i a les dones del present que també treballen a la indústria sabatera. I també volem per reivindicar que la igualtat salarial sigui una realitat i que no existeixi la bretxa del 8 % que actualment a la nostra comunitat».  

L’obra, Dones sabateres, recrea l’escena quotidiana de tres dones cosidores d’avarques,  que representen les generacions passades gràcies al contrast de blanc i negre. Aquest 8M també s’ha apostat per l’art i la cultura com a expressió de reivindicació, i és per això que, a partir d’ara, es podrà gaudir d’aquesta intervenció artística que s’ha situat al carrer d’Albert Camus de Maó, just en una paret exterior del Club Deportivo Alcázar i que ha cedit l’Ajuntament de Maó.

En l’acte, també hi han assistit la consellera de Benestar Social del Consell Insular de Menorca, Bàrbara Torrent; el batle de Maó, Héctor Pons, i la directora de l’IBDONA, Maria Duran.