LOGO CAIB
30 març 2023 Conselleria de Mobilitat i Habitatge

El bus del TIB suma més freqüències i amplia horaris a partir d’aquest dissabte 1 d’abril

Foto de noticia

S’avança, per segon any consecutiu, l’inici de les línies pròpies d’estiu i també comencen el servei les quatre línies de l’aeroport

El Director de mobilitat, Jaume Mateu, ha presentat avui en roda de premsa l’increment del servei de bus interurbà de la xarxa TIB que entrarà en vigor aquest dissabte, 1 d'abril.

L’alta demanada del servei a causa de les millors connexions que s’han anat incorporant en els darrers temps a la xarxa de bus, s’ha vist incrementada en els darrers mesos a causa de la gratuïtat del transport públic. Durant el primer trimestre d’enguany s’han fet 2.631.053 viatges a la xarxa del bus del TIB, un 67,81% més respecte l’any 2022 i un 105,09% més que el 2019, any previ a l’entrada de les noves concessions.

A partir de dissabte es reforcen la majoria de les línies actuals de la xarxa amb un increment de freqüències, amplitud horària i s’unifiquen, en molts casos, els horaris per oferir el mateix durant tota la setmana. Les línies troncals entre les zones amb més demanda i Palma tindran una altra freqüència, per exemple, la línia 103 Santa Ponça - Palma passa de vint-i-dos a trenta-nou expedicions de dilluns a dissabte; la línia 104 Magaluf Palma disposarà d’un servei cada 20 minuts; la línia 204 Port de Sóller – Palma, un bus cada 30 minuts de dl a dg així com la línia 302 Can Picafort – Palma que també disposarà d’un bus cada 30 minuts la major part del dia i el mateix a la línia 501 Manacor – Campos - Palma. A la zona de llevant la línia 401 Cala Millor – Palma allarga el seu itinerari per a realitzar la parada Bon Temps i la nova parada Cala Millor centre i incrementarà també significativament el servei.

Amb els nous horaris s’avança l’inici de les línies pròpies d’estiu, així doncs a partir de dissabte ja estaran en funcionament les línies: 231 Port de Sóller Alcúdia, 315 Sa Pobla – Badia d’Alcúdia – Inca, 324 Can Picafort – Alcúdia, 422 Cala Mesquida – Cala Rajada, 423 Font de sa Cala – Cala Rajada, 424 Cala Rajada – Portocristo, 425 Costa dels Pins – Portocristo, 427 Cala Mendia – Portocristo i la 505 Cala Pi – Palma. També comencen el servei les quatre línies de l’aeroport, les línies Aerotib A11 Camp de Mar – Aeroport, A32 Can Picafort – Aeroport, A42 Cala Bona – Aeroport i A51 Campos – Aeroport.

D’altra banda, s’inicia la nova línia 103 B Costa de la Calma – Santa Ponça – Palma que reforçarà el servei de la zona de Ponent. D’una banda complementarà l'oferta de la línia 107 entre Costa de la Calma i Palma, amb un increment significatiu d’expedicions i d’una altra connectarà de forma directa el sentit des de Costa de la Calma cap al centre de Santa Ponça.

Per a més informació sobre horaris es pot consultar la web www.tib.org