LOGO CAIB
29 març 2023 Presidència

Finalitzen les obres del nou IES del Centre de Tecnificació Esportiva Illes Balears

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

667 alumnes començaran les classes aquest mes de setembre

El Govern hi ha invertit 4,2 milions d’euros i compta amb el finançament dels fons REACT-UE

 

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol; la consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, i el conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, han visitat avui el que a partir de setembre serà el nou IES del Centre de Tecnificació Esportiva Illes Balears (CTEIB).

El nou edifici, que ja s’ha acabat de construir, podrà començar a rebre els alumnes a partir del mes de setembre. Actualment, l’IES CTEIB té 667 alumnes, dels quals 219 cursen ESO i batxillerat, 149 cicles formatius i 299 ensenyaments esportius de règim especial.

El Govern de les Illes Balears ha invertit 4,2 milions d’euros i compta amb el finançament del fons REACT-UE (ajuts per a la recuperació i per a la cohesió dels territoris d’Europa) en el marc del PO FEDER 2014-2020 de les Illes Balears, com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de la COVID-19.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha destacat que «en política la coherència és molt important i amb aquest nou aulari complim amb la paraula donada, i el setembre ja tendrem aquest centre totalment en marxa coincidint a més amb el 25 aniversari del CTEIB».

Armengol ha desitjat a alumnes i professorat que gaudeixin moltíssim un nou espai «més ampli i adequat per ensenyar i aprendre millor», per la qual cosa ha agraït a tothom la paciència per veure fet realitat el nou aulari.

Es tracta d’un edifici independent ubicat dins el solar del Centre de Tecnificació Esportiva Illes Balears (CTEIB), que ocupa 1.239 m2. El fet d’estar dins el CTEIB fa que els esportistes dels programes de tecnificació puguin compatibilitzar millor l’activitat esportiva amb l’educativa. De fet, històricament aquest IES disposa d’una organització dels estudis flexible i específicament dissenyada per afavorir aquesta compatibilitat. Es tracta d’una actuació conjunta de les conselleries d’Afers Socials i Esports i d’Educació i Formació Professional que suposa una aposta clara per millorar les condicions materials en què els esportistes dels programes de tecnificació poden continuar amb la seva activitat esportiva sense descuidar la seva formació acadèmica.

El centre està construït en forma d’L i té l’entrada principal per una petita plaça de la Gran Via Asima (Palma) per facilitar-hi l’accés als estudiants i al professorat. A la primera planta és on s’ubiquen les aules d’activitats fisicoesportives, les aules d’ensenyament secundari obligatori i la biblioteca. A la segona planta hi ha les aules de batxillerat.

La inauguració ha comptat amb la presència de professors i professores i personal de la Fundació per a l’Esport Balear.