4 novembre 2021 Presidència

Armengol: “continuarem reforçant la nostra sanitat pública amb el pressupost més alt de la història en salut” NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Armengol: “continuarem reforçant la nostra sanitat pública amb el pressupost més alt de la història en salut”

La presidenta ha anunciat que els comptes per a l’any 2022 destinen 2.010 milions a la sanitat, durant l’acte de benvinguda al personal d’infermeria a Son Espases

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha anunciat avui que el Projecte de llei de pressuposts de la Comunitat Autònoma per a l’any 2022 destina 2.010,6 milions d’euros a la salut. Aquesta xifra suposa un augment del 4 % respecte del pressupost de l’any 2021 i d’un 53 % —prop de 700 milions d’euros més— respecte de l’any 2015. 

“Continuarem reforçant la nostra sanitat pública amb el pressupost més alt de la història en salut”, ha indicat la presidenta, qui ha destacat que des de fa sis anys la inversió en salut és una prioritat per al Govern: “quan vàrem començar a governar, vàrem tenir molt clar que la salut seria una prioritat i la pandèmia ens ha demostrat que anàvem per bon camí”, ha dit la presidenta, per recordar també que des de l’any 2015, el pressupost en sanitat ha augmentat en prop de 700 milions, que es tradueixen en “infraestructures que s’estan desenvolupant, més tecnologia per als hospitals, un pla de cronicitat, un pla de salut mental o també de manera molt especial l’increment de la plantilla, la millora de les seves condicions laborals i la reducció de la interinitat”. 

La presidenta ha fet aquestes declaracions després de la seva participació a la jornada de benvinguda de part del personal d’infermeria que s’incorpora a la seva plaça de Son Espases per haver aprovat el concurs d’oposició convocat l’any 2018. Durant l’acte, ha recordat que el pressupost en sanitat “no és despesa, sinó la inversió més important” i ha agraït la “generositat, dedicació i exemple” del personal d’infermeria i del personal sanitari. 

Per la seva banda, la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, ha felicitat el personal d’infermeria que ha aconseguit una plaça fixa, i l’ha animat a aprofitar les oportunitats de formació i de recerca que ofereix la sanitat pública.  

Un total de 479 persones s’estan incorporant de manera progressiva als diferents centres sanitaris dependents de la Gerència de l’Hospital Universitari Son Espases - Sector Ponent. Aquests 479 professionals representen el 46,2 % del total de 1.036 places que va convocar el Servei de Salut l’any 2018 i a les quals s’han de sumar 83 places de comare.

Del total de les 479 persones que s’han d’incorporar a la seva plaça de l’hospital de referència, 246 ja feien feina a diferents unitats de l’Hospital, mentre que les 233 restants treballaven en altres gerències territorials del Servei de Salut o en altres comunitats autònomes. Aquestes han tingut tot el mes d’octubre per incorporar-se a l’Hospital de manera progressiva. Actualment ja s’han incorporat 351 persones.

La incorporació d’aquest volum tan elevat de professionals ha estat complexa, ja que s’ha planificat garantint la correcta atenció sanitària. Per tal de fer-ho possible, Son Espases ha contractat 85 professionals d’infermeria fins al 15 de gener de 2022. A més, s’han renovat tots els contractes d’infermeria per la COVID-19, que són 79. 

La presidenta Armengol i la consellera Gómez han assistit a la jornada d’acollida que Son Espases ha organitzat per als nous professionals amb plaça fixa acompanyats del director gerent de l’Hospital Universitari Son Espases, Josep Pomar, i el director d’Infermeria, Juan Manuel Gavala.

La jornada d’acollida als nous professionals —la segona que organitza la Gerència atès el nombre elevat d’assistents— té per objectiu donar la benvinguda a les noves incorporacions i proporcionar-los la informació necessària per a una adaptació ràpida als diferents serveis assistencials i una bona integració en els diferents equips. 

Els responsables de laboratori, farmàcia, banc de sang i radiologia s’han encarregat d’explicar el funcionament d’aquestes unitats assistencials. Una part de la jornada s’ha dedicat a donar a conèixer la HCD (Història Clínica Digital) i eines que facilitin el seu maneig per part dels professionals.