LOGO CAIB
26 maig 2020 Conselleria de Salut i Consum

COVID-19: El Servei d’Epidemiologia informa que a les Balears hi ha 222 casos positius actius de SARS-CoV-2 NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

COVID-19: El Servei d’Epidemiologia informa que a les Balears hi ha 222 casos positius actius de SARS-CoV-2

A les Illes Balears hi ha 222 casos positius actius de SARS-CoV-2, d’acord amb les dades que el Servei balear d’Epidemiologia de la Direcció General de Salut Pública i Participació ha tramès al Ministeri de Sanitat, és a dir, els mateixos  que ahir. D’altra banda, 1.605 persones s’han curat, 4 més que ahir. Són les dades que maneja el Servei Balear d’Epidemiologia referents a la situació a la comunitat i que posteriorment podrien ser modificades, en funció dels nous criteris establerts pel Ministeri de Sanitat per seguir l’evolució de la pandèmia.

Així mateix, el Servei d’Epidemiologia no ha notificat cap defunció, i el total acumulat és de 223 morts. Ahir es varen verificar 4 casos nous i, per tant, l’acumulat avui és de 2.050 positius notificats a la comunitat amb prova PCR (1.795 a Mallorca, 92 a Menorca, 157 a Eivissa i 6 a Formentera).

D’altra banda, d’acord amb les dades facilitades pel Servei de Salut, en total s’han duit a terme 96.370 proves en els laboratoris públics de les Balears (75.167 PCR i 21.203 proves d’anticossos).

En relació amb la situació assistencial en els hospitals, d’acord amb les dades del Servei de Salut, la situació avui matí és la següent: a Mallorca hi ha 99 persones hospitalitzades, 20 de les quals es troben en unitats de cures intensives. Altres 38 persones reben atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus (UVAC), tot i que no totes són casos positius confirmats amb prova PCR.

A Menorca, hi ha 5 persones hospitalitzades (2 a l’UCI) i cap persona en seguiment per part de les UVAC.

A Eivissa són 16 les persones hospitalitzades (4 a l’UCI). Altres 2 persones reben atenció de les UVAC a Eivissa i una a Formentera.

Des que va començar l’epidèmia, s’han detectat 355 casos positius entre els professionals que fan feina en els centres sanitaris, el 17,4 % dels 2.050 casos que s’han detectat en total a les Illes amb prova PCR fins ara. De tots aquests casos, a hores d’ara hi ha 51 professionals sanitaris que són positius actius, xifra que representa el 0,3 % dels 16.000 professionals que fan feina a la sanitat de les Illes Balears. Un total de 100 estan en vigilància activa.

La situació a les residències

Pel que fa a la situació a les residències de gent gran, en les darreres hores els centres no han notificat cap contagi nou ni entre els usuaris ni entre els treballadors. A hores d’ara, hi ha 50 usuaris amb el contagi actiu (tots traslladats a centres hospitalaris), 209 han superat la infecció i 88 han mort. En el cas dels treballadors, 34 continuen contagiats i 131 s’han curat.

Quant a les residències per a persones amb discapacitat, no s’ha notificat cap cas nou i ja s’ha registrat una curació total entre els treballadors d’aquests centres. Per tant, avui la situació continua sent la mateixa: han superat la malaltia els 20 treballadors que havien estat afectats pel coronavirus, així com 34 residents, mentre queden 2 casos actius entre els usuaris, tots dos hospitalitzats.

Documents adjunts: