LOGO CAIB
30 març 2023 Conselleria de Mobilitat i Habitatge

El bus del TIB suma més freqüències i amplia horaris a partir d’aquest dissabte 1 d’abril NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El bus del TIB suma més freqüències i amplia horaris a partir d’aquest dissabte 1 d’abril

S’avança, per segon any consecutiu, l’inici de les línies pròpies d’estiu i també comencen el servei les quatre línies de l’aeroport

El director general de Mobilitat i Transport Terrestre, Jaume Mateu, i el director gerent del Consorci de Transports de Mallorca, Maarten van Bemmelen ha presentat avui l’increment del servei de bus interurbà de la xarxa TIB que entrarà en vigor aquest dissabte, 1 d'abril.

L’alta demanada del servei a causa de les millors connexions que s’han anat incorporant en els darrers temps a la xarxa de bus, s’ha vist incrementada en els darrers mesos a causa de la gratuïtat del transport públic. Durant el primer trimestre d’enguany s’han fet 2.631.053 viatges a la xarxa del bus del TIB, un 67,81% més respecte l’any 2022 i un 105,09% més que el 2019, any previ a l’entrada de les noves concessions.

A partir de dissabte es reforcen la majoria de les línies actuals de la xarxa amb un increment de freqüències, amplitud horària i s’unifiquen, en molts casos, els horaris per oferir el mateix durant tota la setmana. Les línies troncals entre les zones amb més demanda i Palma tindran una altra freqüència, per exemple, la línia 103 Santa Ponça - Palma passa de vint-i-dos a trenta-nou expedicions de dilluns a dissabte; la línia 104 Magaluf Palma disposarà d’un servei cada 20 minuts; la línia 204 Port de Sóller – Palma, un bus cada 30 minuts de dl a dg així com la línia 302 Can Picafort – Palma que també disposarà d’un bus cada 30 minuts la major part del dia i el mateix a la línia 501 Manacor – Campos - Palma. A la zona de llevant la línia 401 Cala Millor – Palma allarga el seu itinerari per a realitzar la parada Bon Temps i la nova parada Cala Millor centre i incrementarà també significativament el servei.

Amb els nous horaris s’avança l’inici de les línies pròpies d’estiu, així doncs a partir de dissabte ja estaran en funcionament les línies: 231 Port de Sóller Alcúdia, 315 Sa Pobla – Badia d’Alcúdia – Inca, 324 Can Picafort – Alcúdia, 422 Cala Mesquida – Cala Rajada, 423 Font de sa Cala – Cala Rajada, 424 Cala Rajada – Portocristo, 425 Cala Bona – Portocristo, 427 Cala Mendia – Portocristo i la 505 Cala Pi – Palma. També comencen el servei les quatre línies de l’aeroport, les línies Aerotib A11 Camp de Mar – Aeroport, A32 Can Picafort – Aeroport, A42 Cala Bona – Aeroport i A51 Campos – Aeroport.

D’altra banda, s’inicia la nova línia 103 B Costa de la Calma – Santa Ponça – Palma que reforçarà el servei de la zona de Ponent. D’una banda complementarà l'oferta de la línia 107 entre Costa de la Calma i Palma, amb un increment significatiu d’expedicions i d’una altra connectarà de forma directa el sentit des de Costa de la Calma cap al centre de Santa Ponça.

Per a més informació sobre horaris es pot consultar la web www.tib.org