LOGO CAIB
30 març 2023 Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura

La Simfònica interpreta Un rèquiem alemany de Brahms a Palma i Manacor NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La Simfònica interpreta Un rèquiem alemany de Brahms a Palma i Manacor

L’Orquestra Simfònica Illes Balears interpreta Un rèquiem alemany de Johannes Brahms avui, a les 20 hores, a l’Auditòrium de Palma. Comptarà amb la soprano Maria Sardaryan, el baríton Hanno Müller-Brachmann i la Coral Universitat de les Illes Balears. El concert, que serà dirigit pel mestre titular Pablo Mielgo, es repetirà l’endemà a l’Auditori de Manacor, a les 19.30 hores. Les entrades ja estan a la venda i es poden comprar a les taquilles de l’Auditòrium o la web de la Simfònica.

Un rèquiem alemany és una de les obres més importants de Brahms. Encara que representa un cant a la mort i a la resurrecció no té cap sentit litúrgic ni tan sols sacre. És una cantata fúnebre amb certs tints de l’oratori, més concertística que religiosa dedicada a la memòria de la seva mare i a la de Schumann.

L’obra es compon per 7 moviments: «Selig sind, die da Leid tragen»; «Denn alles Fleisch es ist wie Gras»; «Herr, lehre doch mich»; «Wie lieblich sind deine Wohnungen»; «Ihr habt nur Traurigkeit»; «Denn wir haben hie keine bleibende Statt» i «Selig sind die Toten».

El baríton alemany Hanno Müller-Brachmann treballa amb nombroses personalitats de la música dels nostres temps com a cantant en recitals, concerts i òpera. Entre aquestes, destaquen Sir Simon Rattle, Bernard Haitink, Daniel Barenboim, Andris Nelsons, Iván Fischer, Christian Thielemann, Michael Gielen, Franz Welser-Möst, Herbert Blomstedt, Riccardo Chailly, Zubin Mehta, Christoph v. Dohnanyi, Sir John Eliott Gardiner, Peter Eötvös, Marek Janowski, Sir Andrew Davis, Adam Fischer, Donald Runnicles i, en el passat, Sir Neville Marriner, Pierre Boulez, Nikolaus Harnoncourt, Claudio Abbado, Kurt Masur o Sir Charles Mackeras. Els seus compromisos li han portat a actuar junt amb orquestres com les filharmòniques de Berlín i Viena, les orquestres simfòniques de Chicago, Boston i Xangai, les orquestres filharmòniques de Nova York i Londres, la Cleveland Orchestra, la Leipzig Gewandhaus Orchestra, la Concertgebow Orchestra d'Amsterdam, les orquestres estatals de Berlín i Dresden, i la majoria de radio-orquestres d'Europa.

Maria Sardaryan ha cantat en algunes de les sales més importants del món. A l'octubre va cantar Lisa a La Sonnambula al Teatro delle Muse d'Ancona amb el Mestre d'Agostini. Al juliol va participar a la Verbier Festival Academy, on va cantar Queen of the Night a La flauta màgica. Al maig, amb l'Associació Titto Gobbi, interpretà a Fiorilla a Il turco in Italia. Interpretà a Blöndchen de El rapte del serrall al Teatre de Magdeburg, Alemanya, i al Festival Afrodita de Pafos, Xipre. A més, participà com a solista en programes de RAI1 amb Alberto Angela.