LOGO CAIB
31 març 2023 Conselleria de Salut i Consum

Salut signa un conveni amb l’Associació ELA Balears per oferir rehabilitació respiratòria domiciliària als pacients d’ELA NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Salut signa un conveni amb l’Associació ELA Balears per oferir rehabilitació respiratòria domiciliària als pacients d’ELA

Actualment hi ha 40 persones que necessiten rebre aquest tipus de tractament als seus domicilis

 

El Servei de Salut ha subscrit avui un conveni amb l’Associació Balear d’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA Balears) per millorar la qualitat de vida de les persones afectades d’ELA, oferint-los la prestació de rehabilitació respiratòria domiciliària. El director general del Servei de Salut, Manuel Palomino, i la presidenta d’ELA Balears, Catalina Rigo, han estat els encarregats de signar el document. La durada d’aquest conveni serà d’un any amb possibilitat de prorrogar-lo fins a un màxim de quatre anys més. El Servei de Salut aportarà 11.500 € durant un any.

 

L’ELA és una malaltia del sistema nerviós central caracteritzada per la degeneració progressiva de les neurones motores, que ocasiona la pèrdua de la capacitat per iniciar i controlar el moviment muscular i provoca una atròfia que avança ràpidament cap a una paràlisi total. A més de l’autonomia motora, afecta la capacitat de parlar, deglutir i respirar.

 

Molts afectats d’ELA deixen d’assistir a rehabilitació a causa de l’estat avançat de la seva malaltia. És per això que s’opta per oferir les sessions de fisioteràpia respiratòria a domicili, a causa de les grans dificultats de mobilitat que pateixen.

 

Durant els anys 2021 i 2022 vint-i cinc pacients han rebut la rehabilitació respiratòria als seus domicilis. Actualment hi ha quaranta persones que necessiten rebre aquest tipus de tractament.