vuelve

Funciones

LA TÈCNICA DE LA PODA I EMPELT EN EL CULTIU D’AMETLER

L’IRFAP ofereix jornades pràctiques sobre la poda de producció de noves varietats i l’empelt per multiplicar varietats antigues.

La jornada fou acollida la setmana passada amb gran entusiasme a Eivissa i n’està prevista una de nova a Mallorca el proper 14 de febrer

Com preparar les mudes d’ametler o ensenyar els tipus d’empelt són algunes de les qüestions que s’expliquen a les Jornades que organitza l’Institut de Recerca i Formació Agrària i Pesquera, a càrrec den Bernat Canyelles.

Les jornades van fonamentalment dirigides a professionals del sector, per a que coneguin els diferents tipus d’empelt del cultiu. Aquesta és una manera de preservar les varietats antigues de les nostres illes que suposen un recurs fitogenètic únic i molt important, i que no es poden trobar als vivers perquè no es multipliquen a nivell comercial.

Així mateix, es fa incís sobre les tipologies de poda de varietats modernes segons el tipus de ramificació o l’objecte de la poda (poda de fructificació i de formació). Finalment, es parla sobre les tendències tecnològiques per a la introducció de les noves varietats comercials.

Aquestes jornades foren presentades el passat 29 de gener a Eivissa organitzades pel departament de Turisme i Medi Rural del Consell d’Eivissa, i arreplegaren més de mig centenar de persones del sector que participaren amb molt d’interès.

El proper 14 de febrer, aquesta mateixa jornada, s’impartirà a Xorrigo en el marc del Cicle de Jornades demostratives de la poda i empelt que organitza l’Institut de Recerca i Formació Agrària i Pesquera, amb inscripció prèvia (places limitades). Trobareu més informació al web http://www.caib.es/sites/irfap/ca/cicle_jornades_demostratives/.