Logo del Govern de les Illes Balears

Detall de la fitxa

El conseller Gómez clausura la Jornada sobre bonificacions econòmiques per a rodatges

Darrera actualització: 23/03/2012

El conseller de Presidència, Antonio Gómez, ha afirmat que “la nova llei del sector audiovisual en què estam fent feina els darrers mesos tendrà en l’impuls  de les productores de la nostra Comunitat un dels grans eixos. Estam estudiant la possibilitat que la llei contempli bonificacions econòmiques per a rodatges, si bé s’haurà de valorar com i en quin moment es poden concretar”. El conseller ha comparegut en roda de premsa al costat del director de la Mallorca Film Comission, Pedro Barbadillo, i de Thierry Baujard i Fernando Labrada, consultors experts en l’elaboració de lleis d’incentius, que han participat al llarg de tot el matí en una jornada organitzada per la Conselleria de Presidència i la Mallorca Film Comission sobre bonificacions econòmiques per als rodatges cinematogràfics.

“Hem d’intentar que les Illes Balears puguin ser un gran plató internacional per a rodatges, per a la qual cosa la labor de coordinació dins del mateix Govern i entre administracions serà clau. Seria una bona mesura per activar la nostra economia i per desestacionalitzar”, ha afegit Gómez.

A la jornada hi han pres part devers 30 persones, entre membres de distintes conselleries i departaments del Govern, dels consells insulars, de l’Ajuntament de Palma i nombrosos representants del sector audiovisual.
Sota la coordinació de Barbadillo, Baujard ha titulat la seva ponència  “Lleis d’incentius, dades comparatives sobre els efectes d’unes i altres (Malta, Croàcia, Noruega, etc.). Distintes estratègies de captació de rodatges. El marc continu en el context europeu”, mentre que la de Labrada ha estat sobre  “L’impacte econòmic dels rodatges de cinema en els països i territoris receptors. Dades comparatives de distints països (europeus i no europeus); el paper de les Film Comission en les noves estratègies de finançament i producció. El cas d’Espanya”.

Baujard ha participat en el desenvolupament de diferents models d’incentius financers a Europa, a països com Malta, Noruega i Croàcia, i ara està fent feina en el mateix àmbit a Holanda i Estònia. De la seva banda, Labrada va ser director general de Ràdio i Televisió a l’Estadi Olímpic durant els Jocs Olímpics de Barcelona de l’any 1992, i secretari general de la Media Business School, una iniciativa del Programa Media de la Unió Europea.

Tant Baujard com Labrada han valorat davant l’auditori quins tipus d’iniciatives cal emprendre per atraure rodatges a un determinat territori, i s’han referit a tres tipus d’impacte dels rodatges sobre aquest mateix territori: directe, indirecte i induït.

 
Català - Castellano
Mapa  -  RSS  -  Mòbil
© Govern de les Illes Balears