Logo del Govern de les Illes Balears

Detall de la fitxa

Antoni Vera, nomenat director adjunt de l’Institut Ramon Llull a les Illes Balears

Darrera actualització: 18/10/2011

El Consell de Direcció de l’Institut Ramon Llull s’ha reunit aquest dilluns 17 d’octubre a la seu del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i ha aprovat el nomenament d’Antoni Vera com a director adjunt a les Illes Balears. Aquesta ha estat la primera reunió del Consell de Direcció després de la constitució del nou Govern de les Illes Balears, i hi han assistit com a nous membres el conseller d'Educació, Cultura i Universitats, Rafael Bosch; la directora general de Cultura i Joventut, Isabel Cerdà; la secretària general de la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats, Salvadora Ginard; el director general d’Universitats, Recerca i Transferència del Coneixement, Miquel Deyà; i el director de l’Institut d’Estudis Baleàrics, Cristòfol Vidal.

El conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell, ha explicat que “s’han començat a definir els eixos estratègics de futur. Estem d’acord en la necessitat d’insistir activament en aquelles activitats que suposen un valor afegit en el conjunt d’activitats culturals de Catalunya i de les Illes Balears. I hem fet la proposta de prioritzar algunes zones geogràfiques del món que considerem estratègiques a l’hora d’actuar-hi, així com la concentració de projectes. Segurament haurem de fer menys coses, però seran més compactades i concentrades”.

Per la seva part, el conseller d'Educació, Cultura i Universitats del Govern de les Illes Balears, Rafael Bosch, s’ha mostrat satisfet d’iniciar “un futur que de ben segur serà profitós, on l’Institut Ramon Llull serà el consorci responsable de la projecció exterior de la nostra cultura, amb una sèrie de projectes engrescadors, per part de l’IRL i de les dues institucions que hi donem tot el nostre suport. Estem preparant una programació 2012-2015 que tengui una sèrie d’esdeveniments prou importants a més de la que habitualment ja es duu a terme i que ja funciona”.

En aquest sentit, el director de l’IRL, Vicenç Villatoro, ha avançat que es mantindrà la continuïtat en projectes com el de la Biennal d’Art de Venècia “hi hem estat aquest any amb un pressupost menor al de la primera vegada, amb un esforç de contenció, i la propera vegada intentarem seguir tenint una presència del màxim nivell possible”.

Igualment, el nou director adjunt a les Illes Balears, Antoni Vera, ha explicat que la seva feina se centrarà en “la projecció exterior de la cultura i, especialment, dels projectes que impliquin a les Illes Balears, i el meu paper serà el d’actuar com a enllaç en les activitats amb repercussió exterior que impliquin a les Illes Balears”.

Antoni Vera és Llicenciat en Filologia Catalana a la Universitat de les Illes Balears. Nascut a Palma l’any 1973, ha estat coordinador de l’àrea de formació lingüística de l’Escola d’Administració Pública de les Illes Balears entre els anys 1998 i 2003 i gerent del Consorci per al Foment de la Llengua i Cultura pròpies de les Balears entre els anys 2003 i 2007. Des de l’any 2007 ha realitzat tasques relacionades amb la docència i assessorament lingüístic a la Conselleria d’Economia i Hisenda i a la Conselleria d’Educació i Cultura, així com en diverses institucions docents.

 
Català - Castellano
Mapa  -  RSS  -  Mòbil
© Govern de les Illes Balears