Logo del Govern de les Illes Balears

Detall de la fitxa

El públic valora la talla i la qualitat de les Converses Literàries a Formentor 2011

Darrera actualització: 22/09/2011

El públic assistent a l’edició de 2011 de les Converses Literàries a Formentor va valorar la talla dels participants i la qualitat de les intervencions que, en el marc de l’hotel Formentor, es van succeir el cap de setmana passat. L’artista alemany establert a Mallorca Nils Burwitz va resumir el parer general descrivint la trobada literària com «d’alt voltatge» i «la millor que he presenciat en la meva vida».

La directora general de Cultura i Joventut, Isabel Cerdà, i el director de la Fundació Santillana, Basilio Baltasar, van clausurar diumenge, dia 18 de setembre, una trobada que, durant tres dies, ha reunit noms de la literatura nacional i internacional tan destacats com Kenizé Mourad, Jorge Edwards, Mathias Enard, José Carlos Llop, Agustín Fernández-Mallo o Rosa Planas, entre d’altres. Isabel Cerdà, en el seu discurs de clausura, va al·ludir al ‘Pi de Formentor’ de Costa i Llobera com a metàfora de la literatura i va fer ressaltar l’efecte de les Converses Literàries a Formentor com a dinamitzador de la cultura.

«Els viatges imaginaris», «Els novel·listes mestissos», «Mentides contagioses», «Realitat i ficció a les Illes Balears», «La invenció del passat», «El timó editorial» i «Imaginació, vida i record» són els temes que van abordar escriptors, editors i crítics en unes converses que van obtenir un èxit de públic sense precedents.

El conseller d’Educació, Cultura i Universitats, Rafael Bosch, el president de la Fundació Santillana, Ignacio Polanco, i el batle de Pollença, Bartomeu Cifre, van inaugurar les Converses Literàries a Formentor 2011 el divendres 16 de setembre, en un acte que va congregar assistents, participants i primeres autoritats encapçalades pel president del Parlament de les Illes Balears, Pere Rotger. Rafael Bosch, en la seva al·locució, va tenir unes paraules de reconeixement per als escriptors Jorge Semprún i Alexandre Ballester i per al poeta Bartomeu Fiol.

Les Converses Literàries a Formentor han estat organitzades per la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats juntament amb la Fundación Santillana i en col·laboració amb el Ministeri de Cultura, l'Ajuntament de Pollença, Grup Barceló, Telefónica, la Cambra de Comerç de Mallorca i la Fundació Rotger Villalonga.

 
Català - Castellano
Mapa  -  RSS  -  Mòbil
© Govern de les Illes Balears