Logo del Govern de les Illes Balears

Detall de la fitxa

Hàbits saludables el Dia Internacional de la Joventut

Darrera actualització: 13/08/2011

La Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats, a través de l’Institut Balear de la Joventut i en col·laboració amb el Col·legi Oficial de Dietistes i Nutricionistes de les Illes Balears, ha organitzat, amb motiu de la celebració avui del Dia Internacional de la Joventut, una jornada informativa per promocionar els hàbits saludables entre la població juvenil de les Balears.

L’activitat, que consisteix a repartir fruita fresca i fullets informatius sobre nutrició, recull les propostes de l’Assemblea General de les Nacions Unides referents a organitzar activitats d’informació pública com a suport al Dia Internacional de la Joventut i a emprendre accions que ajudin els joves a mantenir una bona alimentació.

El conseller d’Educació, Cultura i Universitats, Rafael Bosch, la directora de l’Institut Balear de la Joventut, María José Frau, i el president del Col·legi de Dietistes i Nutricionistes de les Illes Balears, Manuel Moñino, han participat en aquesta jornada, que s’ha inaugurat a les 12 hores al passeig del Born de Palma i que té continuïtat durant l’horabaixa a diverses platges de Mallorca, com les de Ciutat Jardí, Alcúdia i cala d’Or, entre altres.

Aquesta iniciativa, que té el suport del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, a través del programa FEADER, se suma al calendari d’activitats per promocionar els hàbits saludables entre els joves que organitza el Punt d’Assessorament de Salut (PAS).

El PAS és un servei de la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats que té com a objectiu informar i assessorar els joves de les Balears sobre hàbits de vida saludables a través de consultes presencials, telefòniques o per correu electrònic i també mitjançant tallers formatius. El PAS està situat a Palma, a l’avinguda d’Alemanya, número 13, 1r pis, i hi col·laboren diverses entitats, com el Col·legi Oficial de Dietistes i Nutricionistes de les Illes Balears, el Col·legi Oficial de Diplomats i Diplomades en Treball Social i d’Assistents Socials de les Illes Balears, la Creu Roja, el Projecte Home i les associacions ALAS i Ben Amics.

L’any 2010 el PAS va impartir 146 tallers presencials sobre hàbits saludables, en els quals varen participar al voltant de 3.650 joves, la majoria estudiants de secundària. Els tallers varen versar sobre alimentació, sexualitat i afectivitat, autoestima, autocontrol, tabaquisme, alcoholisme, prevenció de drogodependències i ciberassetjament.

 
Català - Castellano
Mapa  -  RSS  -  Mòbil
© Govern de les Illes Balears