Logo del Govern de les Illes Balears

Detall de la fitxa

Cloenda del camp de treball intergeneracional

Darrera actualització: 05/08/2011

La directora general de Cultura i Joventut, Isabel Cerdà, i la directora de l’Institut Balear de la Joventut, María José Frau, han assistit avui matí a l’acte de cloenda del camp de treball intergeneracional organitzat per la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats, mitjançant l’Institut Balear de la Joventut, a la Llar dels Ancians del Consell de Mallorca. També hi ha assistit la presidenta de l’IMAS i consellera de Benestar Social del Consell de Mallorca, Catalina Cirer.

A l’activitat, que va començar el passat 25 de juliol, s’hi han inscrit setze joves d’entre 18 i 26 anys sensibles a qüestions socials que afecten el col·lectiu de la tercera edat. Els participants procedeixen de Sevilla, Huelva, Cantàbria, Burgos, Navarra, Madrid, Barcelona, Osca i València. Les tasques assignades a aquests joves han estat d’animació i acompanyament de persones majors en horari d’horabaixa i vespre.

El d’enguany ha estat el segon camp de treball intergeneracional que ha organitzat l’Institut Balear de la Joventut a la Llar dels Ancians del Consell de Mallorca. Aquesta segona edició respon a l’interès suscitat per l’activitat.

Més de 250 nins i joves d’entre 8 i 30 anys participen aquest estiu en els campaments i camps de treball que ha organitzat l’Institut Balear de la Joventut, dependent de la Direcció General de Cultura i Joventut de la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats.

En total, la Direcció General de Cultura i Joventut, a través de l’Institut Balear de la Joventut i en col•laboració amb diferents entitats juvenils, ha organitzat cinc torns de campaments a l’alberg de la Victòria (Alcúdia) per a grups d’edat de 8 a 9 anys, de 10 a 12 i de 13 a 16. Així mateix, també s’ha convocat una activitat de colònies i cicloturisme a Formentera per a joves de 15 a 17 anys. D’altra banda, a més del camp intergeneracional, també s’han convocat quatre camps de treball més sobre medi ambient, rehabilitació i teatre per a joves de 18 a 30 anys. Els camps de treball tenen lloc a Palma, Santanyí, Alcúdia, Esporles, Bunyola i Pollença. Tant els torns dels campaments com els dels camps de treball tenen una durada de quinze dies.

Els infants inscrits als campaments de la Victòria participaran en jocs, tallers i dinàmiques de grup especialment dissenyats per incentivar, entre d’altres, la imaginació, l’autoestima, el sentit de la responsabilitat i la convivència.

D’altra banda, les activitats que duran a terme els joves inscrits als camps de treball variaran segons la temàtica escollida. En el camp de treball de teatre, els joves crearan la seva pròpia obra teatral, des de la invenció de l’argument, l’estructura i els diàlegs fins a l’elaboració del vestuari, la producció, la direcció i la interpretació. En els camps de treball de medi ambient recuperaran zones verdes i en els de rehabilitació es dedicaran al condicionament i l’habilitació d’espais.

 
Català - Castellano
Mapa  -  RSS  -  Mòbil
© Govern de les Illes Balears