Logo del Govern de les Illes Balears

Detall de la fitxa

L’Escola Vella d’Es Pont d’Inca acollirà provisionalment als alumnes de l'IES Sant Marçal

Darrera actualització: 26/07/2011

La Directora General de Planificació, Inspecció i Infraestructures Educatives de la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats, M. Mercedes Celeste, acompanyada de Pere Mas, gerent de l’Institut d’Infraestructures i Serveis Educatius i Culturals (Ibisec), i de Xisco Ferrà, regidor d'Educació de l’Ajuntament de Marratxí, s’ha reunit aquest dilluns amb els pares dels 40 alumnes del futur centre educatiu de Secundària del municipi per exposar-los la situació i oferir-los una alternativa perquè els seus fills puguin començar el curs amb normalitat.

Durant aquesta trobada, els responsables d’Educació varen oferir dues alternatives als pares: emprar l’Escola Vella d’Es Pont d’Inca o traslladar-se al municipi de Santa Maria per utilitzar el seu institut i les seves infraestructures.

Des de la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats es va apostar per la primera d’aquestes dues opcions, ja que suposaria que els alumnes no haguessin de desplaçar-se a un altre municipi, encara que va garantir el transport escolar per a tots els alumnes i per a les dues solucions proposades.

Una vegada exposades les dues alternatives, els pares dels alumnes varen decidir que la millor opció era que l’Escola Vella acollís als seus fills de manera temporal i es varen mostrar satisfets amb aquesta proposta ja que, així, podran continuar estudiant a prop de ca seva durant els seus primers anys d’Educació Secundària.

Cal recordar que l’anterior executiu, al no disposar de la partida pressupostària necessària per a l’inici de les obres de l’IES Sant Marçal, havia proposat instal•lar aules prefabricades al costat del solar que acollirà el nou institut. Amb aquesta nova solució, els alumnes podran seguir el curs amb total normalitat, sense que aquest es vegi entorpit pel transcurs de les obres i per les molèsties que comportaria aquesta solució.

L’Escola Vella d’Es Pont d’Inca s’utilitzarà exclusivament com a institut i el seu ús està avalat per informes tècnics de la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats. Aquesta infraestructura compta amb quatre aules dotades de sistemes de calefacció i aire condicionat, a més d’una aula que s’habilitarà com a laboratori i un pati.

Des de la Conselleria també es va voler fer arribar als pares dels alumnes el compromís d’iniciar les obres del nou centre al més aviat possible, de seguida que es disposi del pressupost necessari per fer-ho, en considerar que aquesta infraestructura és urgent i molt necessària per als estudiants de Marratxí.

 
Català - Castellano
Mapa  -  RSS  -  Mòbil
© Govern de les Illes Balears