Logo del Govern de les Illes Balears

Detall de la fitxa

La Directora General de Cultura assisteix al Consell de Patrimoni Històric Espanyol

Darrera actualització: 08/07/2011

La Directora General de Cultura i Joventut, Isabel Cerdà, ha assistit al Consell de Patrimoni Històric Espanyol, que s’ha celebrat els dies 7 i 8 de juliol a la localitat d’Antequera.

En aquesta trobada, el Comitè de Patrimoni Mundial ha fet un balanç sobre el Patrimoni Mundial a Espanya, en el qual s’ha fet referència a la recent declaració de la Serra de Tramuntana com a Patrimoni de la Humanitat.

A la seva intervenció Cerdà ha volgut mostrar el seu agraïment tant a totes les Comunitats Autònomes –les quals varen recolzar aquesta candidatura-, com al Comitè que la va defensar a París, així com al gran treball que s’ha realitzat en aquest sentit.

Amb motiu del terratrèmol a Llorca del passat 11 de maig, la present edició del Consell del Patrimoni Espanyol ha celebrat un debat sobre el patrimoni en risc. Així, els responsables de Patrimoni de les diferents Comunitats Autònomes d’Espanya han tractat aquest tema, així com els aspectes mediambientals i cívics que també suposen un risc per a la riquesa patrimonial. De fet, tots els assistents s’han adherit a un manifest pel qual expressen la seva solidaritat amb la ciutat de Llorca, al mateix temps que li ofereixen el seu suport tècnic i professional.

D’altra banda, el Consell també ha volgut condemnar i lamentar el robatori del Còdex Calixtí de la Catedral de Santiago de Compostel·la, a Galícia.

 
Català - Castellano
Mapa  -  RSS  -  Mòbil
© Govern de les Illes Balears