Logo del Govern de les Illes Balears

Detall de la fitxa

El fotògraf Pep Bonet, Creador Jove de l’any 2011

Darrera actualització: 29/12/2010

El Govern de les Illes Balears, a través de la Conselleria d’Educació i Cultura, ha seleccionat el fotògraf mallorquí Pep Bonet com a Creador Jove de l’any 2011. La institució autonòmica, en col·laboració amb el Departament d’Esports, Joventut i Igualtat del Consell de Mallorca col·laboraran en l’organització d’una exposició retrospectiva que reunirà una selecció de les imatges més representatives en la trajectòria del reporter. L’objectiu de la proposta és apropar als ciutadans de les Illes, especialment als balears, un treball que compte ja amb el favor dels experts internacionals i alguns dels premis més prestigiosos que s’atorguen en aquesta disciplina.

Pep Bonet pren el testimoni de Tomeu Coll, el pintor amb el qual es va posar en marxa el 2010 la iniciativa ‘Creador Jove’ per afavorir la promoció i la projecció d’un artista de l’illa.

El conseller d’Educació i Cultura, Bartomeu Llinàs, juntament al director general de Cultura del Govern de les Illes Balears, Pere Joan Martorell, i la consellera del Departament d’Esports, Joventut i Igualtat, Josefina Ramis, ha presentat avui la nova proposta que es centra en el treball del fotoperiodista, que destaca per la gran tasca de denúncia que realitza a través de les seves imatges sobre alguns dels drames socials actuals més importants .

L’elecció de Bonet, reconegut de manera internacional com a ‘fotògraf de gran talent’ respon a l’interès d’ambdues institucions de posar a l’abast dels ciutadans, principalment de les Illes, una exposició que permeti a qui no coneix el treball del reporter obtenir una visió global del seu treball.

Així mateix, la proposta vol posar també de relleu el valor de la fotografia com a mitjà d’expressió artístic.

Pep Bonet. Restrospectiva

Entre 40 i 50 imatges pertanyents a les sèries que han marcat la trajectòria de Pep Bonet formaran part d’aquesta exposició, que anirà acompanyada de la publicació d’un Llibre i que itinerarà per diversos espais de les Illes i de l’Estat espanyol com ara Maó, Eivissa, Barcelona, País Basc, València i Palma. En concret, a Palma la mostra es podrà visitar entre els mesos de juny i juliol a la sala Gran del Centre de Cultura Sa Nostra coincidint amb la nova edició de Palma Photo.

Aquesta serà la primera ocasió que s’organitza una exposició que reuneix diferents sèries de Bonet, que habitualment ha presentat la seva feina de manera temàtica.

 
Català - Castellano
Mapa  -  RSS  -  Mòbil
© Govern de les Illes Balears