Logo del Govern de les Illes Balears

Detall de la fitxa

El menorquí Ponç Pons, Escriptor de l’Any 2011

Darrera actualització: 28/12/2010

El conseller d’Educació i Cultura, Bartomeu Llinàs, ha nomenat el menorquí Ponç Pons, com a Escriptor de l’Any 2011, per reconèixer la que ha qualificat d’una de les veus poètiques més elevades de totes les Illes.

L’elecció de Pons com a Escriptor de l’Any té la intenció de fer veure que la poesia pot ser un gènere assequible per a la població balear. En aquest sentit, l’escriptor, al llarg de l’any, realitzarà tot un seguit d’actes en el marc d’aquesta iniciativa per Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, a Catalunya i València, i a diversos punts de l’estranger com París i Londres.

Pons, com l’any anterior amb Carme Riera o fa dos Baltasar Porcel, compta amb les següents condicions per ser nomenat Escriptor de l’Any: tenir una llarga trajectòria (fa 30 anys que exerceix l’ofici d’escriptor), haver estat traduït (castellà i portuguès), esser prou reconegut entre el públic i haver desenvolupat el gruix de la seva obra en llengua catalana (més de vint obres publicades). Com a novetat, per primera vegada, l’Escriptor de l’Any no és un novel·lista (el gènere més conegut per al gran públic) sinó que ha destacat bàsicament com a poeta, per bé que també té alguna incursió narrativa, teatral o assagística en la seva producció.

L’objectiu de la iniciativa és difondre els nostres escriptors entre els ciutadans de les Illes Balears, ajudar a conèixer llurs noms fora de les nostres pròpies fronteres regionals, nacionals i estatals, augmentar els índexs lectors de la població balear i aprofundir en l’estudi per part dels especialistes i acadèmics dels nostres creadors.

 

 
Català - Castellano
Mapa  -  RSS  -  Mòbil
© Govern de les Illes Balears