Logo del Govern de les Illes Balears

Detall de la fitxa

Concert didàctic 'Sons de les Illes' a càrrec de la formació Música Nostra

Darrera actualització: 06/03/2012

La Directora General de Cultura i Joventut, Isabel Cerdà, ha assistit al concert didàctic ‘Sons de les Illes’ interpretat pel grup Música Nostra. Aquesta actuació, emmarcada en els actes del Dia de les Illes Balears, ha comptat amb l’assistència de més de 1.200 alumnes de diferents centres educatius de Mallorca.

En aquesta ocasió els alumnes han assistit repartits en tres torns, a les 10, a les 11.15 i a les 12.30 hores, a un concert pedagògic en el qual, a més d’escotar, han pogut cantar, tocar i, fins i tot, ballar amb la música popular d’aquesta actuació. Així, han pogut conèixer i descobrir els sons i la història de les jotes, els boleros, les mateixes i els romanços, a més dels instruments musicals tradicionals que s’empren arreu de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera (flabiols, tamborins, xeremies, castanyetes, castanyoles eivissenques, guitarres, guitarrons, etc.), tot combinant tradició amb un tractament instrumental i harmònic contemporani.

Els centres educatius que han participat són CP Establiments, Sant Josep Obrer, CP Puig de sa Morisca, CP Son Pizà, El Temple, CEIP Es Vinyet, Santa Mònica, CP Mestre Colom, CP Mare de Déu de la Consolació, CP Pràctiques, CEIP Puig de Sóller, CEIP La Soledat i CP S’Olivar.

 
Català - Castellano
Mapa  -  RSS  -  Mòbil
© Govern de les Illes Balears