torna

Detall de la notícia

Imatge 999422

El Govern de les Illes Balears signa un crèdit de 100 milions d’euros amb el Banc Santander


El president del Govern, José Ramón Bauzà, ha presidit la signatura de diverses operacions financeres amb el Banc Santander per valor de 100 milions d’euros que juntament amb altres operacions amb altres entitats financeres que s’estan ultimant permetran al Govern Balear fer front amb seguretat a les seves obligacions.

Ha estat el vicepresident econòmic, Josep Ignasi Aguiló, que ha signat aquests crèdits amb el director institucional de l’entitat bancària, Alfonso Quijano, i el director regional del Banco Santander, Ignacio Alcaraz. A més. Hi ha estat present el director general del Tresor, José Vicente Marí.

El vicepresident Econòmic, de Promoció Empresarial i d’Ocupació del Govern Balear, Josep Ignasi Aguiló, ha signat avui diverses operacions financeres amb el Banc Santander per valor de 100 milions d’euros que juntament amb altres operacions amb altres entitats financeres que s’estan ultimant permetran al Govern Balear fer front amb seguretat a les seves obligacions.

Aquests 100 milions d’euros es sumen als 75 milions que el Govern Balear ha aconseguit al mes d’octubre mitjançant la signatura d’un préstec de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO). L’ICO és una entitat pública empresarial, adscrita al Ministeri d’Economia i Hisenda, a través de la Secretaria de l’Estat d’Economia, que té consideració d’Agència Financera de l’Estat.

El Govern de les Illes Balears continua mantenint conversacions amb la resta d’entitats bancàries per, en les properes setmanes, aconseguir més fons per a la Comunitat Autònoma.

Aquest tipus d’operacions s’emmarquen dins la fulla de ruta anunciada amb anterioritat per aquest Govern, que té com a principals eixos l’aprovació del pla de sanejament, l’aprovació dels pressuposts i l’accés al crèdit bancari que ens permeti fer front a les nostres obligacions al temps que preveu les mesures adients de reformes estructurals de la economia balear.

El Govern de les Illes Balears, mitjançant aquestes operacions financeres, mostra la seva credibilitat i solvència amb els mercats financers. A més, valora de manera positiva el compromís del Banc Santander, tenint en compte les dificultats que travessen les entitats bancàries en aquests moments de crisi econòmica.