torna

Detall de la notícia

Imatge 725351

Joan Valent serà l’Artista de l’any 2011

La Conselleria d’Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears ha anunciat avui que el músic mallorquí Joan Valent serà l’Artista de l’any 2011. L’extensa i dilatada creació musical i la destacada trajectòria i projecció exterior han fet al compositor protagonista d’aquesta iniciativa que el Govern promou per tercer any consecutiu.

Tot i la seva dimensió internacional, els treballs de Joan Valent no han deixat mai de banda l’illa de Mallorca, el món balear i la mediterrània com a referència. Els seus treballs es caracteritzen per l’ús de diferents estils, des del clàssic fins al minimalisme de Philip Glass, estil que impregna la seva obra i la música  cinematogràfica.

Joan Valent (Algaida, 1964). Compositor, pianista i director d’orquestra. La seva vocació per la música el du a estudiar, primer a Palma i, després amplia els seus ensenyaments a Barcelona, amb els professors de composició Carles Guinovart, Joan Guinjoan i David Padrós. L’afany d’investigació i perfeccionament de la tècnica i la inesgotable inquietud creativa el porta a ampliar els seus coneixements a Los Ángeles.

Valent també ha col•laborat com a arranjador i compositor simfònic amb artistes d’altres gèneres musicals. El seu esperit innovador el porta a experimentar també amb altres gèneres.  Comença a escriure música per cinema, sèries de televisió i compon i executa música en directe per espectacles d’arts escèniques.En 2007, Joan Valent va ser l’encarregat de composar la música institucional del Govern de les Illes Balears.

Programa d’activitats d’Artista de l’any 2011
Aquesta és la primera vegada que el Govern anomena a un músic, artista de l’any. Els artistes Joan Costa primer, i Maria Carbonero, després, han estat nomenats artistes de l’any, 2009 i 2010, respectivament.

En aquesta tercera edició la iniciativa de l’obra de Joan Valent serviran també per donar a conèixer als ciutadans de les nostres illes la trajectòria professional d’uns dels nostres músics amb més projecció internacional. El conjunt d’activitats durant l’any 2011 que es desenvoluparan al voltant de la producció musical de Joan Valent permetran mostrar al públic la capacitat creadora, innovadora i els diferents vessants del compositor, fruit del seu esperit creador.

D’aquesta manera, la iniciativa “Artista de l’any 2011” s’inicia amb la proposta audiovisual de les projeccions de l’escultor Carlos Valverde succeïdes a ritme de la música del compositor Joan Valent. El 21 de gener tendrà lloc la segona activitat del programa “Artista de l’any 2011” amb un concert del grup de cambra de la simfònica a l’auditori del Conservatori superior de Música de les Illes Balears.

Una de les novetats del programa és la creació del “Club de l’Oient”, on els assistents podran aprendre a gaudir i a analitzar  la música de Valent (estils compositius,trets rítmics, melòdics...) L’obra escollida ha estat les “Quatre estacions a Mallorca” i es celebrarà als conservatoris i escoles de música de les illes. A més a més, per tal d’analitzar la producció musical, experts de l’obra de Valent es reuniran en taules rodones per tractar la seva obra. Amb la intenció divulgativa, bona part de les activitats seran itinerants.