torna

Detall de la notícia

Imatge 511765

La nova Unitat Bàsica de Salut El Terreno ja dona assistència a 4.380 usuaris i ha suposat una inversió de 814.000 euros

La nova Unitat Bàsica de Salut (UBS) El Terreno, ubicada a la Plaça Gomila, donarà cobertura sanitària a 4.380 veïns d’aquest barri. Les noves instal•lacions, amb més espai i recursos assistencials, permetran a la població gaudir de noves prestacions i beneficiar-se de l’increment dels recursos humans i, als professionals, treballar amb unes millors condicions de comoditat i confortabilitat. La Conselleria de Salut i Consum ha invertit 814.093,31 euros en aquesta nova infraestructura.

Un dels objectius d’aquesta legislatura és impulsar les infraestructures sanitàries i, fins a la data, ja s’han realitzat obres en 20 centres de salut i unitats bàsiques, que suposen un millora per a més de 248.000 persones. La Conselleria de Salut i Consum recorda que l’any 2010 serà el del nou hospital de referència a Son Espases, l’hospital Can Misses i de l’inici d’obres de 13 nous centres de salut. En finalitzar la legislatura, més de 50% dels ciutadans de Balears s’hauran beneficiat de la modernització de la xarxa sanitària pública.

El nou equipament sanitari, una reivindicació històrica de la zona, compta amb cinc consultes —tres de medicina de família i dues d’infermeria— i una sala de cures. Els recursos humans també s’han incrementat i la plantilla de professionals s’ha ampliat amb un metge de família i una infermera, que s’han traslladat des del centre de salut (CS) Casa del Mar. Amb el trasllat s’ha aconseguit que 1.231 usuaris del Terreno que fins ara eren atesos al CS Casa del Mar puguin tenir el metge i la infermera més a prop de casa seva.

L’edifici, cedit per l’Ajuntament de Palma, està situat a pocs metres de la unitat que substitueix; concretament s’ubica al número 4 de la Plaça de Gomila. La nova UBS El Terreno té 451 m2, repartits en dues plantes. A la planta baixa hi ha una àrea administrativa, amb la recepció, la zona d’arxiu, una sala de juntes i un despatx polivalent per a l’atenció personalitzada. També s’hi ubiquen una àmplia sala de cures i extraccions, un magatzem i uns serveis adaptats per a persones amb problemes de mobilitat.

A la planta primera estan les cinc consultes per al personal mèdic i d’infermeria, amb una espaiosa sala d’espera, i també uns lavabos adaptats per a persones amb problemes de mobilitat. El projecte ha eliminat qualsevol barrera arquitectònica i ha dotat les dependències de llum i ventilació natural.

L’horari d’atenció s’ha ampliat i ha passat a ser el dilluns, el dimecres i el dijous de 8.00 a 21.00; el dimarts de 8.00 a 19.00 i el divendres de 8.00 a 15.00. Fora d’aquests horaris, els usuaris han d’acudir al PAC de Son Pisà per ser-hi atesos.

La nova Unitat Bàsica de Salut El Terreno, que pertany al Centre de Salut Casa del Mar, té una població assignada de 4.380 targetes sanitàries, 554 de les quals pertanyen a persones majors de 65 anys.