torna

Detall de la notícia

Imatge 433384

Històric: L’exposició del I Premi de Fotoperiodisme es pot visitar a Formentera

Des del 10 de juliol l'exposició pot ser visitada a Formentera , a la sala d'Exposicions "La Caixa" (C/ Jaume I. 35. Sant Francesc). A Formentera, l'exposició serà clausurada el pòxim divendres 16 de juliol.

Des del 24 de juny fins al 9 juliol, l’exposició del I Premi de Fotoperiodisme de les Illes Balears va romandra oberta a l’illa d’Eivissa i el passat 17 de novembre, en el Palau Solleric de Palma, es varen lliurar els cinc guardons que recaigueren sobre els reporters gràfics següents:


Sebastià LLompart Vich:1r premi, dotat amb 6.000 euros.
Tomeu Coll Escarrer: 2n premi,dotat amb 5.000 euros.
Daniel Cardona Ferrer: 3r premi;dotat amb 4.000 euros.
Bartolome Ramon Mateo, 4t premi, dotat amb 3.000 euros.
Alejandro Sepulveda Soler, 5è premi, dotat amb 2.000 euros.

En aquest casal palmesà es pogué visitar fins al 10 de gener passat.
Igualment la Part Forana de Mallorca n’ha gaudida. A Manacor, a la  Torres de ses Puntes, hi va ser des del 26 febrer fins al 14
de març, i al Museu Can Prunera de Sóller, des del 18 de març al 2 de maig. Llavors viatjà a Menorca i es pogué admirar al 
Centre d'Art Es Ramal d’Alaior des del 5 al 20 de juny. Finalment, a recalat a la Vila d’Eivissa.
Així, s’haurà propiciat  que la ciutadania balear visiti l’exposició i observar la feina d’aquests professionals , a la vegada, com recordar algunes de les fites importants.
A la convocatòria, s’hi varen presentar un total de 35 fotògrafs de Mallorca, Menorca i Eivissa, que conformen més de cinc-centes imatges sobre l’actualitat de l’any 2008. Cada fotoperiodista va poder lliurar un màxim de cinc fotografies i reportatges, molts dels quals ja han estat publicats en premsa o venuts a través d’agències. El contingut d’aquest primer concurs és molt divers i es poden veure imatges d’actualitat política, reportatges d’interès humà, esdeveniments esportius o vida social, entre d’altres.

La decisió del jurat es va donar a conèixer en un acte públic en qual es mostraren en format digital les obres seleccionades i les obres guanyadores. A més de la presidenta Gina Garcias, el jurat estva format per quatre vocals. Són els destacats professionals: Javier Bauluz (Premi Pulitzer), Toni Catany (Premi Nacional de Fotografia), Sandra Balcells (Premi Ortega y Gasset) i Pepe Cañabate (Premi Ciutat de Palma).

La convocatòria va permetre l’avinentesa de reunir professionals i públic, per fer un col•loqui entre els membres del jurat sobre el Fotoperiodisme a les Illes Balears.

Aquests guardons són un reconeixement a la tasca diària que exerceixen els fotoperiodistes a les nostres Illes i una oportunitat per comptar amb un recull fotogràfic dels esdeveniments més rellevants de la nostra comunitat autònoma que fan referència al succeït durant tot l’any de 2008. Amb aquest objectiu, també es fa feina en l’elaboració d’un catàleg sobre els fotoperiodistes i la tasca informativa.