torna

Detall de la notícia

Imatge 2444239

La UIB recuperarà l'autoritat lingüística en col·laboració amb la Conselleria de Participació, Transparència i Cultura

Palma, 16 de juliol de 2015

Avui matí ha tingut lloc la primera reunió entre la Conselleria de Participació, Transparència i Cultura i la UIB, en la que el tema principal ha estat la recuperació del model lingüístic de la Universitat en l'Ens Públic de Ràdio i Televisió de les Illes Balears (IB3). 

A la trobada hi han estat presents la Consellera Esperança Camps i la Directora General de Política Lingüística, Marta Fuxà. Per part de la UIB, els han rebut el rector Llorenç Huguet; la vicerrectora de Projecció Cultural i Universitat Oberta, Joana Maria Seguí; el director del departament de Filologia Catalana i Lingüística General, Joan Antoni Mesquida i el cap de Servei de Biblioteca i Documentació, Miquel Pastor.

La directora general comenta que “ha estat una primera reunió molt positiva i favorable per començar a establir relacions que es basaran en la voluntat de fer feina junts i recuperar l'autoritat lingüística de la UIB”. Algunes de les accions acordades entre ambdues entitats son, a més de recuperar el model lingüístic, restablir el llibre d'estil de la UIB per a IB3 i crear una comissió mixta entre la universitat i el Departament de Filologia Catalana i Lingüística General que serveixi de pont en assessorament lingüístic. 

La consellera de Participació, Transparència i Cultura també ha valorat positivament la trobada, perquè “des de la Conselleria hem quedat molt contents, perquè la UIB està totalment oberta a recuperar l'autoritat en matèria lingüística, una autoritat que no s'hauria d'haver perdut. El tema prioritari de la reunió ha estat tornar el més prest possible al model lingüístic de la UIB i aplicar-lo a IB3. En aquest sentit, hem acordat quines seran les passes immediates que farem en aquesta matèria.”

També s'han tractat altres temes, com la voluntat comuna de convocar de nou el Consell social de la llengua catalana i tractar conjuntament temes de caire cultural que es concretaran amb la Direcció General de Cultura en properes trobades.