torna

Detall de la notícia

Imatge 2263406

Comencen a treballar les dues comissions de lluita contra l'intrusisme en el transport terrestre

El director general de Transports, Juan Salvador, ha presidit aquest divendres la primera reunió de les dues comissions creades per combatre l’intrusisme en el sector del transport terrestre per carretera. El Govern i el sector van acordar la constitució d’aquests dos organismes en el Consell Balear de Transports celebrat el mes passat amb l’objectiu de coordinar les diferents institucions implicades i fer front comú contra la pirateria.

Primer s’ha reunit la comissió contra l'intrusisme en el transport de passatgers en vehicles de menys de 9 places (taxis i vehicles classe C), i després, la comissió contra l'intrusisme en el transport discrecional, regular i de mercaderies. Algunes de les propostes que s’han tractat han estat l’estudi de normatives posades en marxa per altres comunitats autònomes, com Andalusia, Navarra o Catalunya; la investigació de 200 matrícules sospitoses d’oferir un servei il•legal, o la creació d’un protocol d’actuació per detectar i poder sancionar les pràctiques fraudulentes.

Cal recordar que el Govern ja ha posat en marxa algunes mesures per lluitar contra l’oferta il·legal com el decret llei aprovat el 2012 que estableix per primer cop un règim sancionador, amb multes que poden arribar fins als 12.000 euros, o la instal•lació de vuit càmeres a l’aeroport de Palma que permetrà detectar pràctiques fraudulentes.

Ambdues comissions es reuniran mensualment i estan integrades per representants de cada sector específic, així com de la Delegació del Govern, de la FELIB, dels Consells Insulars, de les organitzacions d’usuaris, dels sindicats i de la Federació Balear de Transports.