torna

Detall de la notícia

Imatge 1261611

El Govern renova el suport als telecentres de Palma i de la Part Forana per facilitar l’accés dels ciutadans a les noves tecnologies

La Vicepresidència Econòmica, de Promoció Empresarial i d’Ocupació del Govern de les Illes Balears i els ajuntaments d’Algaida, Campos, Esporles i Palma han fet palès el seu compromís de donar continuïtat a la dinamització dels seus telecentres i mantenir-ne el correcte funcionament, mitjançant la signatura de convenis de col·laboració.

El Govern i la Fundació iBit, mitjançant la Xarxa de Telecentres de les Illes Balears (XarxaBit), pretenen, amb la renovació d’aquest compromís, facilitar l'accés públic a Internet a la ciutadania, afavorir la democratització d'accés als serveis que proporciona la Societat de la Informació, a la vegada que es vol minimitzar el risc de fractura digital i garantir l'equilibri territorial i la cohesió social en la nova societat del coneixement.

Dinamització i manteniment dels telecentres

La col·laboració del Govern es basa en aportar servei tècnic i de reposició de l’equipament informàtic del telecentre, suport als dinamitzadors encarregats de tutoritzar les persones usuàries i donar accés a la plataforma digital per a tots els usuaris del telecentre amb continguts formatius, col·laboratius i socials que fomentin la trobada d’usuaris de totes les Illes Balears.

Al mateix temps els ajuntaments vetllaran per garantir el subministrament dels serveis bàsics i tenir les infraestructures en les condicions bàsiques per poder obrir al públic i fer-les accessibles per a persones amb discapacitat. A més a més, serà responsabilitat dels consistoris la contractació del personal dinamitzador del telecentre.

En el cas de Palma, a banda del telecentre físic ubicat al centre Flassaders, la ciutat comptarà per primera vegada també amb el telecentre virtual de PalmaActiva, organisme que utilitzarà l'actual plataforma digital de XarxaBit per poder impartir els seus cursos entre els seus usuaris.

Punts per fomentar la dinamització econòmica dels municipis

Dintre dels nombrosos beneficis derivats del servei dels telecentres destaca la dinamització econòmica i social dels seus entorns, ja que suposa un suport per a les empreses i els seus treballadors, posant al seu abast tots els serveis que l'administració posa a disposició de la ciutadania com l'administració electrònica i la e-salut.

Els telecentres també permeten que ciutadans de totes les illes puguin teletreballar independentment de la ubicació de la seva empresa i es resolen problemes vinculats a la insularitat que es puguin donar en l'àmbit de les noves tecnologies i la societat de la informació.

Finalment, l'oferta  formativa i el suport que els dinamitzadors ofereixen als usuaris pot suposar una millora a la seva preparació professional i una solució més a la sortida de la situació econòmica actual.

Actualment XarxaBit disposa de 15 telecentres repartits a Mallorca, Eivissa i Formentera. Durant l'any 2011 es realitzaren 47 activitats formatives encaminades al desenvolupament d'habilitats tècniques relatives a l'ús de les Tecnologies de la Informació i Comunicació.