torna

Detall de la notícia

Imatge 657455

Històric: La Conselleria d’Educació i Cultura avança en l’objectiu d’estabilitzar les plantilles

El conseller d’Educació i Cultura, Bartomeu Llinàs, acompanyat dels directors generals del departament, ha fet una valoració del primer dia de curs i ha informat de les línies d’actuació que marcaran el curs 2010-2011.

En aquest sentit, el conseller Llinàs ha donat a conèixer les xifres del curs escolar 2010-2011, que s’ha iniciat avui dilluns a les Illes Balears amb un total de 151.269 alumnes matriculats a data d’avui en algun dels col•legis i instituts. Per primera vegada, gràcies a la implantació del GESTIB, aquestes xifres són “dades reals i no estimades, tenint en compte que el procés de matriculació encara està obert i es poden produir encara petites variacions”, ha explicat el conseller Llinàs.

Estabilitat de les plantilles dels centres docents
A més de recordar els avanços en infraestructures, el responsable autonòmic en matèria educativa ha destacat que el curs 2010-11 comptarà amb 11.259 places docents a centres públics, 57 menys que el curs passat després que s’hagin reorganitzat les quotes del professorat dels centres, aplicant criteris rigorosos per mantenir les ràtios de tots els nivells per sota la mitjana que marca la normativa. De les 11.259 places són ocupades per funcionaris de carrera (80%) i 2.244 per interins (19’9%).

En aquest sentit, el conseller d’Educació i Cultura, Bartomeu Llinàs, ha valorat de manera positiva aquestes xifres, ja que un dels objectius principals de les tres convocatòries que s’han dut a terme era reduir las taxes de temporalitat entre els professionals de l’ensenyança pública. Així mateix, ha destacat que el fet que s’hagin convocat oposicions territorialitzades per illes ha permès donar estabilitat a les plantilles docents especialment a Menorca, Eivissa i Formentera.

Les noves tecnologies arriben a primer d’ESO
Pel que fa a la modernització educativa, el conseller d’Educació i Cultura ha anunciat enguany la posada en marxa del pla pilot de modernització educativa a devers 12 centres de Secundària, en concret, a primer curs d’ESO. Així, el conseller Llinàs ha informat que en setembre de 2011 tots els alumnes de primer d’ESO disposaran de miniordinadors.En aquest sentit, el conseller d’Educació i Cultura també ha informat la imminent distribució (el mes d’octubre) de 24.000 ordinadors entre els alumnes matriculats enguany a 5è i 6è de primària als centres públics i concertats. A més a més el conseller Llinàs, ha recordat que “la instal•lació de les pissarres digitals i el lliurament dels carretons per emmagatzematge dels portàtils ja s’està realitzant”.

Mesa d’experts per a l’anàlisi de l’ensenyament públic i concertat

El conseller Bartomeu Llinàs ha anunciat avui la creació d’una mesa d’experts amb l’objectiu de fer un anàlisi de la situació actual i una relectura de l’ensenyament públic i concertat. Així, aquesta comissió d’experts, que encara pot comptar amb noves incorporacions, estarà integrada per Damià Pons, Andreu Crespí, Tomeu Rotger, Bernat Sureda, Graciliana Pascual i Marta Monfort, que “des de la serenor i l’experiència puguin fer una radiografia de la realitat d’ambdós ensenyaments”, ha destacat el conseller Llinàs.