torna

Detall de la notícia

Imatge 1418737

Les sol·licituds d'escolarització per al curs 2013-2014 es podran realitzar de manera telemàtica

El conseller d’Educació, Cultura i Universitats, Rafael Bosch, acompanyat del director general de Planificació, Inspecció i Infraestructures Educatives, Guillem Estarellas, de la directora general de Recursos Humans, Margalida G. Pizà, i dels delegats territorials d’Educació a Menorca i Eivissa i Formentera, Julián Hernández i Belén Torres, ha presentat el procés d’escolarització per al curs 2013-2014.

La principal novetat d’enguany és que les sol•licituds d’adscripció i admissió es poden realitzar de manera telemàtica. Per això, els pares d’alumnes d’infantil, primària i ESO que vulguin fer la sol•licitud de plaça únicament hauran d’emplenar un formulari electrònic que trobaran a http://escolaritzacio.caib.es (català) i a http://escolarizacion.caib.es (castellà).

Amb aquesta novetat, les famílies s’estalvien el desplaçament als centres o a les oficines d’escolarització per fer la sol•licitud. A més, no hauran de lliurar cap document a efectes de baremació, ja que quan omplen el formulari on line, les famílies autoritzen expressament la consulta d’aquests documents. Els dos únics casos en què és necessari el desplaçament físic per lliurar documents és el de les famílies monoparentals i el dels alumnes amb malalties cròniques. 

El formulari es pot emplenar a través de la xarxa, des de qualsevol ordinador amb accés a Internet, o a qualsevol de les 38 oficines i suboficines d’escolarització que la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats ha habilitat repartides per totes les Illes Balears. El personal d’aquestes oficines i suboficines d’escolarització (31 de les quals són de nova creació) resoldrà tots els dubtes que es puguin presentar i s’encarregarà de tramitar les sol•licituds dels usuaris en el mateix moment. La Conselleria també posa a l’abast de les famílies el telèfon 012, on l’equip de suport telefònic de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears resoldrà els dubtes que sorgeixin al llarg de tot el procés d’escolarització.

Més informació a la documentació adjunta i a http://escolaritzacio.caib.es