Logo del Govern de les Illes Balears

Detall de la notícia

La consellera Sandra Fernández ha lliurat els premis del certamen 'Coneixent els nostres drets'

La consellera Sandra Fernández ha lliurat els premis del certamen "Coneixent els nostres drets"

Darrera actualització: Fri Dec 12 14:27:05 CET 2014

La consellera de Família i Serveis Socials, Sandra Fernández, ha lliurat avui de matí els premis de “Coneixent els nostres drets”, certamen escolar organitzat per l’Oficina de Defensa dels Drets del Menor (ODDM) amb motiu del XXV aniversari de la Convenció sobre els Drets de l’Infant, aprovada el 20 de novembre de 1989 per l’Assemblea General de les Nacions Unides. A l’acte, també hi han participat la directora de l’ODDM, Maria Garrido, i la directora general de Família i Menors, Apol·lònia Socias.

Aquest concurs, convocat enguany per primera vegada, té per objectiu promoure la difusió i el coneixement dels drets dels infants i els adolescents entre tota la societat balear, però molt especialment entre els menors d’edat.

Hi han concursat un total de 206 infants de segon i tercer cicle d’educació primària, així com estudiants menors de 18 anys d’ESO, PQPI, FP bàsica i educació especial de la nostra comunitat autònoma. Els participants pertanyen als col·legis i instituts següents: CEIP Guillem de Montgrí (Sant Antoni de Portmany), CEIP Jaume I (Calvià), CEIP Es Pratet (Eivissa), CEIP Tramuntana (Maó), CEIP Sant Carles (Santa Eulària des Riu), IES Santanyí (Santanyí), i IES Marc Ferrer (Formentera).

S’han obert dues modalitats. En la de dibuix, adreçada a nines i nins de segon i tercer cicle d’educació primària, que ha consistit en l’elaboració d’un cartell, s’han presentat un total de 197 dibuixos i el premi s’ha atorgat a Daniela Romero López, del CEIP Jaume I, per la seva il·lustració d’una família, en referència al dret dels menors de tenir una família en què viure i desenvolupar-se feliços i segurs.

L’altra modalitat ha estat la de fotografia digital, per a estudiants menors de 18 anys d’ESO, PQPI, FP bàsica i educació especial. Les propostes han estat 9, i la guanyadora d’aquesta modalitat ha estat Maria Peix Sitges, de l’IES Santanyí. La seva imatge, sota el títol “Ens posam en els seus peus”, il·lustra el dret al benestar. “Encara que al nostre entorn no veiem nins sense sabates, sabem que hi ha nins que tenen dificultats per tenir les necessitats bàsiques satisfetes”, explica l’autora en la presentació de la seva obra.

Els premis —aportats per El Corte Inglés— han consistit en un set d’iniciació a la pintura i una càmera digital, respectivament.

Entre els treballs presentats s’han seleccionat els que més s’adeqüen a l’esperit de la Convenció sobre els Drets de l’Infant, els quals formaran part de les campanyes de difusió i de les activitats que l’ODDM organitzi en relació amb aquesta Convenció.

Igualment, els participants han rebut un diploma, i els centres educatius respectius, un certificat oficial de col·laboració en la difusió dels drets de la infància. Els nou finalistes de la categoria de dibuix han rebut també un estoig de pintura.

La Convenció reconeix els drets de l’infant a desenvolupar la seva personalitat, a tenir una família o un entorn en què desenvolupar-se i ser feliç, a la salut, a l’educació, a disposar de temps per jugar, a no ser discriminat, a ser protegit, a fer sentir la seva opinió, a viure en una societat en pau o a disposar de recursos per viure dignament, entre d’altres.

  
Mapa  -  RSS
© Govern de les Illes Balears