torna

Detall de la notícia

Imatge 1480006

El trasllat de metges especialistes de l’Hospital Universitari Son Espases a Menorca i a Eivissa va evitar 1.374 desplaçaments de pacients l’any 2012

El trasllat de metges especialistes de l’Hospital Universitari Son Espases a l’Hospital General Mateu Orfila, de Menorca, i a l’Hospital Can Misses, d’Eivissa, ha evitat el desplaçament a Mallorca de 1.374 pacients durant l’any 2012. Aquesta xifra suposa que s’ha incrementat un 46,5 % el nombre de pacients atesos per especialistes de Son Espases a Menorca i a Eivissa respecte de l’any anterior. En concret, durant el 2011 els especialistes de Son Espases hi varen atendre 938 pacients i 1.374 l’any 2012. Durant els quatre primers mesos d’enguany, els pacients atesos han estat 544.

El conseller de Salut, Martí Sansaloni, durant la visita que ha fet a l’Hospital General Mateu Orfila acompanyat pel director del Servei de Salut, Miquel Tomàs, i pel gerent de l’Hospital, Manuel Yebra, ha manifestat que aquestes xifres són el resultat de l’Acord de col•laboració subscrit entre Son Espases i les gerències de l’Àrea de Salut de Menorca i de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera, impulsat pel Servei de Salut de les Illes Balears. Gràcies a aquest suport assistencial de Son Espases als hospitals d’aquestes illes s’evita el desplaçament de pacients a Mallorca i així se’ls facilita una atenció més propera i s’estalvien les incomoditats d’haver de viatjar per ser atesos i fins i tot d’haver de pernoctar fora de casa.

Cardiologia infantil a Menorca

A partir del mes de juny, un especialista en cardiologia infantil de Son Espases es traslladarà a l’Hospital General Mateu Orfila. Fins ara s’hi traslladaven facultatius del Servei de Neurocirurgia, que l’any passat hi varen atendre 190 pacients, un 68,1 % més que l’any anterior, quan n’atengueren 113. Cal dir que durant els primers cinc mesos d’enguany ja n’han atesos 151.

Pel que fa a Eivissa, facultatius de les especialitats de cirurgia pediàtrica, immunologia, neurocirurgia, traumatologia infantil i cirurgia plàstica hi varen atendre 1.184 pacients durant l’any 2012. Això suposa un increment del 43,5 % respecte del 2011, durant el qual s’atengueren 825 pacients. Pel que fa a 2013, fins ara ja n’han atesos 393.

El desplaçament de metges especialistes de l’hospital de referència a Menorca i a Eivissa per atendre pacients de diferents especialitats és una mesura que suposa més comoditat per a aquests, ja que els evita haver de desplaçar-se, i al mateix temps és una mesura d’eficiència, perquè ha representat un estalvi d’uns dos-cents seixanta mil euros durant l’any 2012.