torna

Detall de la notícia

Imatge 6034138

El Govern acorda impulsar una PBAU conjunta amb altres 10 comunitats autònomes

El conseller Antoni Vera i el director general d’Universitats i Ensenyaments Artístics Superiors, Sebastià Massanet, han assistit a la Conferència General de Política Universitària

El conseller d’Educació i Universitats, Antoni Vera, i el director general d’Universitats i Ensenyaments Artístics Superiors, Sebastià Massanet, han assistit avui a la Conferència General de Política Universitària, que s’ha celebrat al Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats de Madrid amb la ministra Diana Morant.

Després de la reunió, el conseller Vera ha explicat que el Govern de les Illes Balears veu factible la proposta de confeccionar una PBAU única quant a estructura, no de continguts, i ha acordat el seu impuls amb la Comunitat Valenciana, la Regió de Múrcia, Andalusia, Aragó, Cantàbria, Galícia, Castella i Lleó, Extremadura, La Rioja i la Comunitat de Madrid.

El conseller Vera ha dit que amb la prova de la PBAU unificada «es poden establir unes regles del joc iguals per a tots els estudiants d’Espanya que beneficiaran als estudiants de les Illes Balears que es veuen obligats a partir a altres comunitats autònomes per poder estudiar certs graus universitaris que no s’imparteixen a les illes». A més, el conseller ha afegit que una PBAU única era una de les propostes del programa de govern de l’executiu autonòmic.

Cal afegir que durant aquest curs 2023-2024, i segons dades facilitades per la Universitat de les Illes Balears, gairebé 1.000 estudiants de les illes han optat per cursar els seus estudis universitaris a altres comunitats autònomes.

D’altra banda, el conseller també ha indicat que la Conselleria d’Educació i Universitats ha remès una carta avui al Ministeri d’Educació per demanar que es convoqui la Conferència Sectorial d’Educació per tractar el tema dels recursos per reforçar l’ensenyament de matemàtiques i lectoescriptura, a més dels mals resultats acadèmics que van quedar reflectits a l’informe PISA.

Pel que fa a la Conferència General de Política Universitària, el conseller Vera ha explicat que s’ha posat damunt la taula la creació d’un grup de treball per poder desplegar la Llei Orgànica del Sistema Universitari (LOSU) «que té molts d’interrogants i que causa molta preocupació a les universitats».

A més, el conseller ha demanat a la ministra Morant que el finançament de l’1% del Producte Interior Brut (PIB) que estableix la LOSU «sigui un finançament ben dotat des del Govern d’Espanya». Vera també ha demanat que el Govern tingui en compte la insularitat de la nostra comunitat «perquè la universitat de les Illes Balears vertebra les illes i necessitam un finançament extra en residències universitàries, habitatges, desplaçaments i dotació d’infraestructures universitàries».