torna

Detall de la notícia

Imatge 5969032

Cloenda del cicle de conferències "Educació 4.0: una revolució a les aules? Els reptes de la intel·ligència artificial per a l'educació del segle XXI"

El director general de Formació Professional i Formació Permanent del Professorat, Rafel Maura, va participar ahir horabaixa a la darrera jornada del cicle de conferències “Educació 4.0: una revolució a les aules? Els reptes de la intel·ligència artificial per a l’educació del segle XXI”. Organitzat pel Servei de Formació Permanent del Professorat amb el suport del CEP IBSTEAM i dels centres de professorat (CEP), el cicle s’han duit a terme els dies 16, 21 i 30 de novembre.  

Les conferències s’han pogut seguir de manera presencial a Palma (a la seu de la Conselleria d’Educació i Universitats) i també per videoconferència a les seus habilitades dels CEP de Manacor, de Menorca, d’Eivissa i de Formentera. En aquest sentit, s’ha de remarcar que hi han participat aproximadament 350 docents de totes les etapes educatives.

Durant el transcurs de les tres jornades s’han abordat diferents aspectes relacionats amb l’impacte que té la irrupció de la intel·ligència artificial (IA) generativa en el món educatiu, tant pel que fa al professorat com a l’alumnat. De la mà de Mónica de Miguel, Miquel Flexas, Azucena Vázquez, Ernesto Boixader, Mateo Zanoguera i Miquel Àngel Prats, s’han tractat temes com l’evolució tecnològica que ha propiciat l’aparició de la intel·ligència artificial generativa i els diferents sistemes que existeixen, els reptes i les oportunitats que aquesta aparició presenta per a la gestió docent i per a l’alumnat, la importància d’educar l’esperit crític per afrontar la informació que es genera o les perspectives de futur que s’obren a partir d’ara. A més a més, s’han pogut conèixer nombrosos exemples d’ús de la IA per a la gestió educativa i per al treball a les aules.

Els materials presentats pels ponents durant el cicle de conferències es poden trobar a la pàgina web del Servei de Formació Permanent del Professorat.